Agenda

De agenda bevat een overzicht van de publiekstoegankelijke activiteiten die worden georganiseerd op de locaties van Bijzondere Locaties Groningen.

Panorama Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge

In de kerk van Klein Wetsinge is van zondag 25 september tot en met zondag 30 oktober werk van Petra van Kalker en Marius de Schaar te bezichtigen. Lees meer »

Expositie in de Remonstrantse kerk

t/m 09:00 - 16:30 - Gratis

Remonstrantse Kerk

In het entreegebouw van de Remonstrantse kerk in Groningen is van 25 oktober tot en met 16 december weer een expositie te bezichtigen met werk van drie talentvolle kunstenaars. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Catharina ‘de Grootste’

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Kunst in Zicht heeft Ruslandkenner Marie-Thérèse ter Haar uitgenodigd voor een lezing ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Catharina, de Grootste. Zelfgeslepen diamant van de Hermitage' in de Hermitage Amsterdam. Lees meer »

Concert festival Soundsofmusic in de Der Aa-kerk

22:00 - € 17,50

Der Aa-kerk

Ook dit jaar is de Der Aa-kerk weer een van de bijzondere festivallocaties tijdens Soundsofmusic. Celliste Katharina Gross speelt met slagwerker Arnold Marinissen in de nachtelijke Der Aa-kerk nieuwe stukken uit haar Cellomondo-project. Diamanda Dramm (viool) speelt de imponerende solo 'de terrae fine' van de Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas. Lees meer »

Concert Cantatrix: Remember

15:00 - € 15,00

Der Aa-kerk

Zondagmiddag 30 oktober geeft Cantatrix samen met het Dutch Brass-Ensemble een concert in de Der Aa-kerk. Op het programma staan onder andere werken van Henry Purcell en John Tavener. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Muziek en beeld rond de dood

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Woensdag 2 november is het Allerzielen, de dag dat de doden worden herdacht. In deze Kunst In Zicht-lezing wordt gekeken naar de dood in de beeldende kunst, in de muziek en in de combinatie daarvan. Lees meer »

Charles Groenhuijsen over de Amerikaanse verkiezingen

20:00 - € 12,50

Der Aa-kerk

Donderdagavond 3 november vertelt Charles Groenhuijsen in de Der Aa-kerk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Lees meer »

Tentoonstelling Gerald Schuil in Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie te bezichtigen met kleurrijke werken van Gerald Schuil. Lees meer »

Jubileumconcert Northern Voices

20:00 - € 16,00

Der Aa-kerk

Kamerkoor Northern Voices viert dit jaar haar eerste lustrum. Om dit te vieren geeft het koor zaterdagavond 5 november een feestelijk concert in de Der Aa-kerk. Lees meer »

Trouwevenement in de Der Aa-kerk

Der Aa-kerk

Zondagmiddag 6 november is er een trouwevenement in de Der Aa-kerk. De leukste trouwbedrijven uit Noord-Nederland presenteren zich deze middag in de kerk tijdens het Wedding Professionals Event. Lees meer »

Schrijver in de kerk: Abdelkader Benali

15:00 - € 12,50

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 6 november is Abdelkader Benali te gast tijdens de dertiende editie van Schrijver in de kerk in de kerk van Klein Wetsinge. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Russisch realisme rond Ilya Repin

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Woensdagavond 9 november is er een Kunst In Zicht-lezing in de Remonstrantse kerk over het Russisch Realisme rondom Ilya Repin. Lees meer »

Gratis concerten Taptoe Groningen in de Der Aa-kerk

13:30 - Gratis

Der Aa-kerk

Zaterdagmiddag 12 november zijn er drie gratis concerten in de Der Aa-kerk. Deze middag wordt georganiseerd in het kader van de zesentwintigste editie van Taptoe Groningen. Lees meer »

Culturele Zondag: Hans Renner

15:30 - € 7,50

De kerk van Leegkerk

Zondagmiddag 13 november is emeritus hoogleraar in Midden- en Oost-Europese geschiedenis Hans Renner te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Lees meer »

Lezing Frans Kerver over het basisinkomen

15:30 - € 10,00

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 13 november geeft Frans Kerver een lezing in de kerk van Klein Wetsinge. Kerver is de eerste Nederlander die een jaar lang een basisinkomen kreeg. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Het Nederlandse rijtjeshuis

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Donderdag 17 november is er weer een Kunst In Zicht-lezing in de Remonstrantse kerk. Met deze keer als thema de wondere wereld van het Nederlandse rijtjeshuis. Lees meer »

Nieuw Licht: Ewald Engelen

20:00 - € 7,50

Der Aa-kerk

Donderdag 17 november is de derde editie van de debatserie Nieuw Licht. Ewald Engelen werpt deze keer in de Der Aa-kerk een nieuw licht op het feminisme. Lees meer »

Jubileumconcert kamerkoor Moderato Cantabile in Der Aa-kerk

20:00 - € 15,00

Der Aa-kerk

Gronings kamerkoor Moderato Cantabile bestaat dit jaar vijftien jaar en viert dit derde lustrum met een jubileumconcert op zaterdagavond 19 november in de Der Aa-kerk. Lees meer »

Concert Bill Arensma in Klein Wetsinge

16:00 - € 10,00

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 20 november geeft jazzgitarist Bill Arensma samen met bassist Bert van Erk en drummer Elmer Bergstra een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Lees meer »

Concert Jong Vocaal Groningen

19:30 - € 10,00

Der Aa-kerk

Zondagavond 20 november geeft Jong Vocaal Groningen met het Slagwerkensemble Appingedam onder leiding van Theo van Kruistum een concert in de Der Aa-kerk. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Sjoerd de Vries - magisch laborant

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Woensdag 23 november organiseert Kunst In Zicht in de Remonstrantse kerk een lezing over de Friese kunstschilder Sjoerd de Vries. Lees meer »

Concert Capella Groningen

20:15 - € 14,00

Der Aa-kerk

Vrijdag 25 november geeft Capella Groningen een concert in de Der Aa-kerk. Onder leiding van voormalig vaste dirigent Adrián Rodríguez Van der Spoel geeft het koor een concert waarin een achttal hymnen uit Hymni Totius Anni van Tomás Luis de Victoria centraal staan. Lees meer »

Concert Kamerkoor Ars Musica

20:00 - € 20,00

Der Aa-kerk

Zaterdagavond 26 november geeft Kamerkoor Ars Musica een concert in de Der Aa-kerk. Op het programma staan onder andere werken van Johann Sebastian Bach. Lees meer »

A.F.Th. van der Heijden in de Der Aa-kerk

15:30 - € 12,50

Der Aa-kerk

Zondagmiddag 27 november is auteur A.F.Th. van der Heijden te gast in de Der Aa-kerk naar aanleiding van zijn nieuwe boek Kwaadschiks. Hij wordt geïnterviewd door Coen Peppelenbos (schrijver, hoofdredacteur Tzum, docent). Lees meer »

Kom Sint Pannekoek vieren in de Der Aa-kerk

12:00 - 20:00

Der Aa-kerk

Kom dinsdag 29 november Sint Pannekoek vieren in de Der Aa-kerk! Sint Pannekoek vier je door samen met familie, vrienden of volslagen onbekenden lekker pannenkoeken te eten, al dan niet met een (gehaakte) pannenkoek op je hoofd. Sint Pannekoek wordt op meerdere locaties in de stad Groningen gevierd, met als bruisend middelpunt van het feest de Der Aa-kerk. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Kaunas, tweede stad van Litouwen

19:30 - 21:30

Remonstrantse Kerk

Donderdag 1 december is er in de Remonstrantse kerk een lezing over Kaunas, de tweede stad van Litouwen. De stad werd in december 2015 uitgeroepen tot ‘Unesco Design City’. Waar heeft de voormalige hoofdstad van Litouwen dit predikaat aan te danken? Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Auguste Rodin

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Woensdagavond 7 december is er in de Remonstrantse kerk een Kunst In Zicht-lezing over Rodin. Lees meer »

Kerstconcert Luthers Bach Ensemble: Hohe Messe

15:00 - € 30,00

Der Aa-kerk

Zondag 18 december geeft het Luthers Bach Ensemble een kerstconcert in de Der Aa-kerk. Op het programma staat de Hohe Messe van Bach. Lees meer »

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen