Agenda

De agenda bevat een overzicht van de publiekstoegankelijke activiteiten die worden georganiseerd op de locaties van Bijzondere Locaties Groningen.

Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk

t/m 12:00 - 17:00

De kerk van Leegkerk

Bezoek tijdens de zomermaanden op zondagmiddagen het middeleeuwse kerkje van Leegkerk, aan de rand van de stad Groningen. De kerk opent vanaf 12 juni elke zondagmiddag haar deuren. Lees meer »

Bijzondere expositie in de Remonstrantse kerk

t/m 09:00 - 16:30 - Gratis

Remonstrantse Kerk

Van 25 juli tot en met 30 september is in het entreegebouw (de 'Blob) van de Remonstrantse kerk tijdens werkdagen het werk van Maudy Alferink, Myrthe Denkers en Mara Piccione te bezichtigen. Lees meer »

Noorderzon in de Der Aa-kerk: Ad Visser

20:30 - € 15,00

Der Aa-kerk

Van 18 tot en met 28 augustus is het weer tijd voor het leukste theaterfestival van Nederland: Noorderzon. In de Der Aa-kerk is vrijdag 26 augustus een bijzonder optreden van Ad Visser. Lees meer »

Expositie Ben Rikken

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge

Van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 18 september is in de kerk van Klein Wetsinge het werk van Ben Rikken te bezichtigen. Lees meer »

ZomerJazzFietsTour in de kerk van Leegkerk

12:30 - € 32,50

De kerk van Leegkerk

Zaterdag 27 augustus is het weer tijd voor de ZomerJazzFietsTour. Stap op de fiets en beleef de mooiste concerten op bijzondere locaties. Ook de kerk van Leegkerk is een van de locaties dit jaar. Lees meer »

ZomerJazzFietsTour in de kerk van Klein Wetsinge

16:30 - € 32,50

De kerk van Klein Wetsinge

Zaterdag 27 augustus is het weer tijd voor de ZomerJazzFietsTour. Stap op de fiets en beleef de mooiste concerten op bijzondere locaties. Ook de kerk van Klein Wetsinge is een van de locaties dit jaar. Lees meer »

Concert Musikfest Bremen in de Der Aa-kerk

20:00 - € 16,00

Der Aa-kerk

Zaterdag 27 augustus speelt organist David Higgs op het beroemde Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk tijdens een concert in het kader van Musikfest Bremen. Lees meer »

Open Monumentendag

10:00 - 17:00 - Gratis

Der Aa-kerk,Remonstrantse Kerk,De kerk van Leegkerk,De kerk van Klein Wetsinge

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september openen vier van onze monumentale locaties de deuren. Lees meer »

Debatserie NIEUW LICHT

20:00 - € 7,50

Der Aa-kerk

Donderdag 15 september is de start van de nieuwe debatserie NIEUW LICHT. In de Der Aa-kerk praat Bas Heijne over het lustprincipe van Sigmund Freud. Lees meer »

Modeshow jong talent Jochem Schuitema

20:30 - € 12,50

Der Aa-kerk

Zaterdagavond 17 september geeft de jonge ontwerper Jochem Schuitema een modeshow in de Der Aa-kerk. Hij presenteert zijn Fall/Winter-collectie 2016. Lees meer »

Spellenbeurs Noorderspel in de Der Aa-kerk

10:00 - 17:00 - € 2,50

Der Aa-kerk

Voor iedereen die houdt van spelletjes is er zaterdag 24 september in de Der Aa-kerk de spellenbeurs Noorderspel, een beurs vol met speldemonstraties en een spelontwerpwedstrijd. Lees meer »

Wijnfestival in de Der Aa-kerk

t/m - € 15,00

Der Aa-kerk

Van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober staat Groningen in het teken van wijn. De Der Aa-kerk is dan het decor van een nieuw groot wijnfestival in Groningen.  Lees meer »

Lezing Kester Freriks in Klein Wetsinge

16:00 - € 12,50

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 2 oktober geeft auteur Kester Freriks een lezing in de kerk van Klein Wetsinge. Hij vertelt over zijn boek 'De kleuren van het wad'. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Groningers, kruistochten en bedevaarten

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Ook dit najaar zijn er weer Kunst In Zicht-lezingen in de Remonstrantse kerk. Donderdag 6 oktober vertelt Remi van Schaik over Groningse kruistochten en bedevaarten. Lees meer »

Kousbroek in de Der Aa-kerk: Marente de Moor en Pieter Waterdrinker

20:00 - € 10,00

Der Aa-kerk

Donderdag 6 oktober is het weer tijd voor Kousbroek in de Der Aa-kerk. Marente de Moor geeft een lezing met als titel 'Mutsen af, koppen dicht'. Hierna wordt ze geïnterviewd door auteur Pieter Waterdrinker. Lees meer »

Culturele Zondag: Annegreet van Bergen

15:30 - € 7,50

De kerk van Leegkerk

Zondag 9 oktober is journalist Annegreet van Bergen te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Ze vertelt over haar boek 'De Gouden Jaren'. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Rotterdam - Manhattan aan de Maas

19:30 - 21:30

Remonstrantse Kerk

Rotterdam is wellicht de meest spraakmakende stad op het gebied van architectuur in Nederland. Woensdag 12 oktober geeft architectuurhistoricus Suzanne Roelofs-Hellhake in de Remonstrantse kerk in Groningen een Kunst In Zicht-lezing over deze bijzondere architectuur. Lees meer »

Concert Cantatrix: Remember

15:00 - € 15,00

Der Aa-kerk

Zondagmiddag 30 oktober geeft Cantatrix Samen met het Dutch Brass-Ensemble een concert in de Der Aa-kerk. Op het programma staan onder andere werken van Henry Purcell en John Tavener. Lees meer »

Charles Groenhuijsen over de Amerikaanse verkiezingen

20:00 - € 12,50

Der Aa-kerk

Donderdagavond 3 november vertelt Charles Groenhuijsen in de Der Aa-kerk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Lees meer »

Jubileumconcert Northern Voices

20:00 - € 16,00

Der Aa-kerk

Kamerkoor Northern Voices viert dit jaar haar eerste lustrum. Om dit te vieren geeft het koor zaterdagavond 5 november een feestelijk concert in de Der Aa-kerk. Lees meer »

Schrijver in de kerk: Abdelkader Benali

15:00 - € 12,50

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 6 november is Abdelkader Benali te gast tijdens de dertiende editie van Schrijver in de kerk in de kerk van Klein Wetsinge, Lees meer »

Culturele Zondag: Hans Renner

15:30 - € 7,50

De kerk van Leegkerk

Zondagmiddag 13 november is emeritus hoogleraar in Midden- en Oost-Europese geschiedenis Hans Renner te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Lees meer »

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen