Agenda

De agenda bevat een overzicht van de publiekstoegankelijke activiteiten die worden georganiseerd op de locaties van Bijzondere Locaties Groningen.

Bijzondere expositie in de Remonstrantse kerk

t/m 09:00 - 16:30 - Gratis

Remonstrantse Kerk

Van 25 juli tot en met 30 september is in het entreegebouw (de 'Blob) van de Remonstrantse kerk tijdens werkdagen het werk van Myrthe Denkers en Mara Piccione te bezichtigen. Lees meer »

Panorama Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge

In de kerk van Klein Wetsinge is van zondag 25 september tot en met zondag 30 oktober werk van Petra van Kalker en Marius de Schaar te bezichtigen. Lees meer »

Wijnfestival in de Der Aa-kerk

t/m - € 15,00

Der Aa-kerk

Van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober staat Groningen in het teken van wijn. De Der Aa-kerk is dan het decor van een nieuw groot wijnfestival in Groningen.  Lees meer »

Lezing Kester Freriks in Klein Wetsinge

16:00 - € 12,50

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 2 oktober geeft auteur Kester Freriks een lezing in de kerk van Klein Wetsinge. Hij vertelt over zijn boek 'De kleuren van het wad'. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Groningers, kruistochten en bedevaarten

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Ook dit najaar zijn er weer Kunst In Zicht-lezingen in de Remonstrantse kerk. Donderdag 6 oktober vertelt Remi van Schaik over Groningse kruistochten en bedevaarten. Lees meer »

Kousbroek in de Der Aa-kerk: Marente de Moor en Pieter Waterdrinker

20:00 - € 10,00

Der Aa-kerk

Donderdag 6 oktober is het weer tijd voor Kousbroek in de Der Aa-kerk. Marente de Moor geeft een lezing met als titel 'Mutsen af, koppen dicht'. Hierna wordt ze geïnterviewd door auteur Pieter Waterdrinker. Lees meer »

Culturele Zondag: Annegreet van Bergen

15:30 - € 7,50

De kerk van Leegkerk

Zondag 9 oktober is journalist Annegreet van Bergen te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Ze vertelt over haar boek 'De Gouden Jaren'. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Rotterdam - Manhattan aan de Maas

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Rotterdam is wellicht de meest spraakmakende stad op het gebied van architectuur in Nederland. Woensdag 12 oktober geeft architectuurhistoricus Suzanne Roelofs-Hellhake in de Remonstrantse kerk in Groningen een Kunst In Zicht-lezing over deze bijzondere architectuur. Lees meer »

Orgelconcerten in de Der Aa-kerk

t/m

Der Aa-kerk

Van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 16 oktober zijn er tijdens het Schnitgerfestival diverse concerten op het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk. Lees meer »

Concert Suzanne Savage Jazz Quartet

16:00 - € 15,00

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 16 oktober geeft het Suzanne Savage Jazz Quartet een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Lees meer »

Lezing Herman Pleij over Erasmus

20:00

Remonstrantse Kerk

Woensdagavond 19 oktober geeft Herman Pleij in de Remonstrantse kerk een lezing over Erasmus. Lees meer »

Debatserie Nieuw Licht: Pieter van den Blink

20:00 - € 7,50

Der Aa-kerk

Donderdag 20 oktober is de tweede editie van de debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk. Pieter van den Blink werpt deze avond een nieuw licht op journalistiek, media en kijkcijfers. Lees meer »

Herman Sandman: Kind van de Kielsterachterweg

15:30 - € 12,50

De kerk van Klein Wetsinge

De kerk in Klein Wetsinge en de Culturele Onderneming starten zondag 23 oktober met de eerste Ommelander lezing. Herman Sandman komt deze middag in de kerk van Klein Wetsinge vertellen over zijn jeugd als kind van de Kielsterachterweg. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Catharina ‘de Grootste’

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Kunst in Zicht heeft Ruslandkenner Marie-Thérèse ter Haar uitgenodigd voor een lezing ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Catharina, de Grootste. Zelfgeslepen diamant van de Hermitage' in de Hermitage Amsterdam. Lees meer »

Concert festival Soundsofmusic in de Der Aa-kerk

22:00 - € 17,50

Der Aa-kerk

Ook dit jaar is de Der Aa-kerk weer een van de bijzondere festivallocaties tijdens Soundsofmusic. Celliste Katharina Gross speelt met slagwerker Arnold Marinissen in de nachtelijke Der Aa-kerk nieuwe stukken uit haar Cellomondo-project. Lees meer »

Concert Cantatrix: Remember

15:00 - € 15,00

Der Aa-kerk

Zondagmiddag 30 oktober geeft Cantatrix Samen met het Dutch Brass-Ensemble een concert in de Der Aa-kerk. Op het programma staan onder andere werken van Henry Purcell en John Tavener. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Muziek en beeld rond de dood

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Woensdag 2 november is het Allerzielen, de dag dat de doden worden herdacht. In deze Kunst In Zicht-lezing wordt gekeken naar de dood in de beeldende kunst, in de muziek en in de combinatie daarvan. Lees meer »

Charles Groenhuijsen over de Amerikaanse verkiezingen

20:00 - € 12,50

Der Aa-kerk

Donderdagavond 3 november vertelt Charles Groenhuijsen in de Der Aa-kerk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Lees meer »

Jubileumconcert Northern Voices

20:00 - € 16,00

Der Aa-kerk

Kamerkoor Northern Voices viert dit jaar haar eerste lustrum. Om dit te vieren geeft het koor zaterdagavond 5 november een feestelijk concert in de Der Aa-kerk. Lees meer »

Schrijver in de kerk: Abdelkader Benali

15:00 - € 12,50

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 6 november is Abdelkader Benali te gast tijdens de dertiende editie van Schrijver in de kerk in de kerk van Klein Wetsinge, Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Russisch realisme rond Ilya Repin

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Woensdagavond 9 november is er een Kunst In Zicht-lezing in de Remonstrantse kerk over het Russisch Realisme rondom Ilya Repin. Lees meer »

Culturele Zondag: Hans Renner

15:30 - € 7,50

De kerk van Leegkerk

Zondagmiddag 13 november is emeritus hoogleraar in Midden- en Oost-Europese geschiedenis Hans Renner te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Het Nederlandse rijtjeshuis

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Donderdag 17 november is er weer een Kunst In Zicht-lezing in de Remonstrantse kerk. Met deze keer als thema de wondere wereld van het Nederlandse rijtjeshuis. Lees meer »

Concert Bill Arensma in Klein Wetsinge

16:00 - € 10,00

De kerk van Klein Wetsinge

Zondagmiddag 20 november geeft jazzgitarist Bill Arensma samen met bassist Bert van Erk en drummer Elmer Bergstra een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Lees meer »

Lezing Kunst In Zicht: Sjoerd de Vries - magisch laborant

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk

Woensdag 23 november organiseert Kunst In Zicht in de Remonstrantse kerk een lezing over de Friese kunstschilder Sjoerd de Vries. Lees meer »

Kerstconcert Luthers Bach Ensemble: Hohe Messe

15:00 - € 30,00

Der Aa-kerk

Zondag 18 december geeft het Luthers Bach Ensemble een kerstconcert in de Der Aa-kerk. Op het programma staat de Hohe Messe van Bach. Lees meer »

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen