Agenda

naar overzicht

17e eeuws Hanzeconcert Margaretha Consort

In september komt het Margaretha Consort met een bijzonder programma: de Hanzeconcerten. Het programma is speciaal samengesteld voor de herdenking van 650 jaar Hanzesteden. De concerten worden gegeven in drie Hanzesteden met met muziek van componisten uit Hanzesteden in Nederland en Noord-Duitsland uit de 17e eeuw. Het thema is Stad en Rivier, op het programma staat onder andere:

Dieterich Buxtehude - O Gottes Stadt
Matthias Weckmann - Wie liegt die Stadt so wüste
Franz Tunder - An Wasserflüssen Babylon
Johann Rosenmüller - De profundis

De concerten vinden plaats op drie historische locaties, namelijk in de Der Aa-kerk in Groningen, havezate De Haere in Deventer en de Buitenkerk in Kampen.

Uitvoerenden
Klaartje van Veldhoven - sopraan
Steve Dugardin - altus
Fernando Guimarães - tenor
Lisandro Abadie - bas

Arjen de Graaf - barokviool
Arwen Bouw - barokviool
Marit Broekroelofs - barokcello
Marike Tuin - viola da gamba
Frank Wakelkamp - viola da gamba
M.m.v. Pieter Dirksen, orgel

Margaretha Consort
Het Margaretha Consort werd opgericht in 2009. Het professionele ensemble bestaat uit een vaste kern van vier instrumentalisten en een aantal solozangers. Oprichter en drijvende kracht achter het ensemble is de celliste/gambiste Marit Broekroelofs.  In de afgelopen vijf jaren heeft zij deze enthousiaste groep weten te profileren door afwisselende en boeiende programma’s te maken.

Entree: € 20,- (voorverkoop) / € 25,- (aan de zaal) / € 5,- (kinderen en studenten). Kaarten bestellen: zie bestelknop rechtsboven op deze pagina.
 


 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen