Agenda

naar overzicht

3 x 3: drie kunstenaars, drie verdiepingen

t/m 09:00 - 16:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Expositie in de Blob

In het entreegebouw van de Remonstrantse kerk is tijdens werkdagen een expositie te bezichtigen van drie kunstenaars. Maak kennis met het concept 3 x 3: drie maanden, drie kunstenaars, drie verdiepingen. Bezichtig tijdens kantooruren het werk van kunstenaars Carlijn Renders, Faisel Saro en Antonia Rehnen.

“Een nieuwe gelegenheid om je werk te laten zien”. Met deze uitnodiging benaderden Minke van der Velde en Geert Lameris van organisatiebureau Geert Lameris een aantal beeldend kunstenaars om werk tentoon te stellen in de Blob: de aanbouw van de Remonstrantse Kerk aan de Coehoornsingel. Geert en Minke kennen sommige genodigde kunstenaars van eerdere activiteiten, zoals het festival Terug naar het begin en de Tuin- en Kunst Tiendaagse

Eerste verdieping – ANTONIA REHNEN 
“Vaak stel ik me voor te leven in een wereld die in werkelijkheid niet bestaat. Een wereld waarin kinderlijke verwondering een grote rol speelt. Dat er dingen bestaan als vliegende vissen, duikpakken waarmee we onder water kunnen ademen en machines die ons laten vliegen, inspireren mij om een wereld tot leven te brengen waarin de mogelijkheden écht onbegrensd zijn.

Zowel collage als stop-motion animatie stellen mij in staat om dit gevoel van verwondering te verbeelden, en het misschien op anderen over te brengen. Een object of een beeld kan een aanleiding zijn voor het bouwen van een wereld daar omheen. Een persoonlijke gebeurtenis, een droom of een gevoel kan een beginpunt zijn, waarvan het werk zich tijdens het ontstaansproces los maakt en iets opzichzelfstaand wordt. Hoewel de directe gebeurtenis niet meer terug te vinden is, blijft de emotie waarmee ik begon in het werk aanwezig.”

Tweede verdieping – CARLIJN RENDERS
“Vaak stel ik mijzelf de vraag of iemand anders de ruimte ook zo ervaart als ik dat doe. Is mijn perceptie van de werkelijkheid op dat moment en op die plek ook zo bij een ander? Wat is de werkelijke omgeving waarin ik mij bevind of kan ik alleen subjectief naar de ruimte kijken? Maak ik bewust mee waar ik sta en wat ik precies zie?

Door middel van zelfgemaakte filters die ik letterlijk voor mijn camera plaats, probeer ik mijn werkelijkheid vast te leggen op beeld. Ik vind het fascinerend te kunnen spelen met vormen en detaillering in de natuur om zo tot een nieuwe ruimte te komen. Met mijn beeldend werk probeer ik antwoord te geven op de vraag of de ervaring van ruimte is zoals ik deze waarneem.”

Derde verdieping – FAISEL SARO
“De belangrijkste reden van mijn werk is gevoel en empathie oproepen. De mens is daarom vaak onderwerp of symbool in mijn werk. Dit doe ik om de beschouwer bewust te maken van zijn positie in relatie tot anderen, in een chaotische tijd waarin we steeds minder werkelijke verhoudingen overzien.

Om tot beeld te komen onderzoek ik mijn lichaam en de relaties die het lichaam aangaat met zijn context. Elke ervaring van het lichaam kun je beschouwen als een grafiek dat in het lichaam ligt opgeslagen. Al het meegemaakte graveert zich soms letterlijk in het lichaam. Beschadigingen, ervaringen, emoties, relaties en verbindingen in of aan het lichaam, zijn voor mij aanleiding om tot beeld te komen.”

Kijk ook op de sites van de kunstenaar en zie hoe verrassend hun werk is. Ga daarvoor naar carlijnrenders.com, faiselsaro.com en antoniarehnen.com.

t/m 30 september 2015
tijdens werkdagen
09:00 - 16:30 uur
Toegang: gratis

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen