Agenda

naar overzicht

Tentoonstelling Abel Groenewold

t/m - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Expositie in Klein Wetsinge

Van woensdag 18 oktober tot en met zondag 26 november zijn in de kerk van Klein Wetsinge werken van Abel Groenewold te bezichtigen. 

Abel Groenewold heeft dertig jaar gewerkt als bouwkundige, architect, fotograaf en organist. Het schilderen stond in die tijd op een laag pitje. Tot hij naar de Klassieke Academie In Groningen ging. Hier kreeg hij les van onder andere Henk Helmantel, Herman van Hoogdalem, Ben Rikken, Juane Xue, Flip Gaasendam, Xandra Donders en Matthijs Röling. In 2010 was hij een van de eerste alumni.

Ruimtelijkheid
Het werk van Groenewold is divers. De landschappen zijn meestal noordelijk, maar er ontstaan ook werken zonder topografische oorsprong. Bij bijna elk onderwerp zoekt Groenewold naar ruimtelijkheid of plastiek. Groenewold zegt hierover: "Ik zoek altijd een sfeer, van een moment of een jaargetijde. Of van een kamer, een park of een tuin. Binnen de verschillende onderwerpen hanteer ik weer verschillende schildertechnieken en formaten. Elk onderwerp leidt mij als vanzelf weer naar een iets andere techniek. Fijn, los, gelaagd, nat-in nat, tussendoor geschuurd, verschillende kleuren in de grondlaag. En altijd ben ik bezig om ìn het onderwerp te kruipen, en een ‘mooi’ resultaat te krijgen".

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken:
18 t/m 31 oktober van 10.00 uur tot 18.00 uur
1 t/m 26 november van 10.00 uur tot 17.00 uur
NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen