Agenda

naar overzicht

Culturele Zondag: Alexander Reeuwijk

Lezing over Iran

Zondag 2 april is schrijver en reiziger Alexander Reeuwijk te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Hij vertelt deze middag over Iran.

Eeuwenoude geschiedenis
Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en de mooiste islamitische architectuur ter wereld, is voor velen een mysterie. Toch is het een van de belangrijkste landen in het hart van het Midden-Oosten, prominent op de oude handelsroutes en heeft een eeuwenoude bewogen geschiedenis. In het afgelopen decennium reisde schrijver Alexander Reeuwijk meerdere malen van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. Hij maakte er vrienden, sprak er met mullahs en probeerde het land te doorgronden en de bevolking te begrijpen. In 2015 verscheen zijn boek over Iran: Achter de sluier het land; Reizen door Iran. Tijdens deze lezing van ruim een uur vertelt Alexander in de kerk van Leegkerk over zijn reizen, oude reisverhalen, Iran en de Iraniërs. Daarna is het uiteraard mogelijk om alles te vragen over Iran, reizen en boeken.

Schrijver en reiziger
Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver en reiziger, met een voorkeur voor Azië, natuurlijke historie en oude reisverhalen. In zijn boeken combineert hij persoonlijke observaties met verhalen van reizigers uit het recente en verre verleden. Met zijn boek Reizen tussen de lijnen; dwars door Indonesië met Alfred Russel Wallace stond hij op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2014. Momenteel werkt hij aan een boek over India, de Indiërs en het hindoeïsme.

Culturele Zondag
Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Gasten die eerder in Leegkerk waren zijn onder andere Griet Op de Beeck, Hans Renner, Caspar Janssen, Auke Hulst, Annegreet van Bergen, Wim Brands, Meindert Talma, Miranda van Kralingen, Frank Westerman en Mathijs Deen.

Entree: € 7,50.
Kaarten zijn hier verkrijgbaar, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen