Agenda

naar overzicht

Concert Alto Kwartet

Jazz- en rhythm & blues

Zondagmiddag 25 februari geeft het Alto Kwartet een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Het repertoire van het Alto Kwartet omvat naast hoogtepunten uit de jazz- en rhythm & bluesgeschiedenis ook eigen werk. Het kwartet bestaat uit Julia Flenter (baritonsax/vocal/arrangementen), Janine ter Steege (altsax), Hugo Beukema (tenorsax) en Hans Bosch (altsax/arrangementen).

Jazzcafé Alto
Het Alto Kwartet heeft haar naam ontleend aan het roemruchte jazzcafé Alto in de binnenstad van Groningen. Tijdens de laatste concertavond op 30 maart 2017 speelde een saxofoonkwartet aangevuld met bas en drums onder leiding van Hans Bosch. In dat kwartet speelde ook Hugo Beukema, oprichter en exploitant van jazzcafé Alto. Vanwege de enthousiaste reacties tijdens die avond werd besloten verder te gaan en het Alto Kwartet was geboren. Het repertoire biedt highlights van de jazz en rhythm 'n blues uit de periode 1900 tot nu.

Alto Kwartet
Hans Bosch (altsax/klarinet) is een oude rot in het vak. Hij was gedurende veertig jaar te horen op alle jazzpodia in Groningen en ver daarbuiten (onder andere Jumping the Blues, Baritone Madness, Beau Hunks). Julia Flenter (baritonsax, basklarinet en vocals) speelt lead alt bij de Moonlight Bigband. Ze is bij het Alto Kwartet de solide basis en is ook gezegend met een prachtige stem. Janine Ter Steege (altsax) is een zeer ervaren en bedreven multi-instrumentalist in alle muzikale genres. Ze beheert in Assen haar eigen muziekschool. Hugo Beukema (tenorsax) wordt gewaardeerd in het Groninger jazzcircuit vanwege zijn inspanningen om talloze nationale en internationale jazzmusici een podium te bieden. Daarbij altijd herkenbaar aan zijn prachtige doorleefde saxofoonsound en zoals jazzjournalist Eddie Determeyer het verwoordde 'vermoedelijk van alle Nederlandse horeca-uitbaters 's werelds beste saxofonist'.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied.

Entree: € 10,-
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl
Aanvang: 15.00 uur

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen