Agenda

naar overzicht

Expositie amateurschilders in de kerk van Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Werk van amateurschilders

In de kerk van Klein Wetsinge is van 26 juni tot en met 14 juli het werk van amateurschilders te bezichtigen.

Kunst voor iedereen
De hele maand juni staat Nederland in het teken van 'kunst van iedereen'. Op meer dan duizend locaties in meer dan honderdvijftig gemeentes door het hele land kunnen bezoekers kunst van dichtbij beleven. Tijdens dit culturele evenement tonen Nederlanders die creatief actief zijn in hun vrije tijd hun werk. Van beeldhouwen tot rappen, van zingen in koren en tekenen tot stand-up comedy.

Amateurschilders
In de kerk van Klein Wetsinge is het werk van ruim dertig amateurschilders te bezichtigen. Het is werk van inwoners van de gemeente Winsum en omstreken. Alle schilders zijn cursist bij Marleen Bakker. Zij geeft sinds 2013 schilderles. Eerst in Sauwerd, later ook in Winsum. Sommige van de schilders hebben veel schilderervaring, anderen juist weer heel weinig. Maar ze schilderen allemaal met een hoop plezier en lef. Ook de getoonde onderwerpen en stijlen zijn divers: van portret tot landschap of stilleven, kleurrijk, impressionistisch of juist fotorealistisch. Laat je tijdens deze tentoonstelling verrassen door de grote verscheidenheid aan kunstwerken. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 25 juni om 15.30 uur. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur. 
Entree: gratis

NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen