Agenda

naar overzicht

Expositie Anke Birnie in Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Combinatietentoonstelling

Van 4 maart tot en met 12 april is in de kerk van Klein Wetsinge een expositie met werken van Anke Birnie te zien. Tegelijkertijd worden er ook werken van andere kunstenaars getoond.

Anke Birnie 
De beelden van Anke Birnie zijn vrijwel altijd unica. Het zijn lange, slanke figuren met losse wapperende kleding. Kracht en fragiliteit zijn in haar werken verenigd. Haar beelden hebben vaak een diepere symbolische betekenis. Met name in de 'dubbel' bronzen beelden, waarbij klimmers blind op elkaar moeten vertrouwen. De bronzen van Anke Birnie zijn in bezit van particulieren, bedrijven, gemeenten en overheden wereldwijd. 

Galerie Terbeek
Galerie Terbeek in Echtenerbrug (Friesland) heeft een grote collectie van haar beelden in de galerie. De galerie is gespecialiseerd in het tonen van schilderijen en bronzen beelden van nationaal en internationaal toonaangevende kunstenaars. In Klein Wetsinge is tegelijk met de bronzen van Birnie ook werk van andere kunstenaars van Galerie Terbeek te zien. Zo wordt er werk getoond van Harjo Martinus, Heleen Vriesendorp, Bert Oosthout en Ewa Rzeznik.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur.
NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen