Agenda

naar overzicht

Arnold Veeman in de kerk van Klein Wetsinge (Let op: uitverkocht)

Klaai

Arnold Veeman treedt Tweede Paasdag op in de kerk van Klein Wetsinge. Na het concert is er een Surinaams-Groningse aanschuiftafel.

Zoektocht naar zijn roots
Waar kom je vandaan, uit welke klei ben je gebakken? Voor componist Arnold Veeman was dit een zoektocht van formaat: liggen zijn roots in Suriname, of toch in de Grunneger klaai? Een reis naar zijn verre familie maakte veel los, ook muzikaal. In het nieuwe theaterprogramma Klaai gaat Veeman dan ook op zoek naar het thuisgevoel in de muziek - als vanouds met Groningstalige composities, maar nu voorzien van een flinke scheut Surinaamse invloeden: swingend, jazzy, vrolijk en divers. Veeman speelt deze middag samen met Remko Wind (piano), Libbe Oosterman (trompet) en Joost van der Beek (gitaar). Na het concert is er een Surinaams-Groningse aanschuiftafel.

Luisterliedjes in de streektaal
Het Dagblad van het Noorden schreef over zijn nieuwe cd: 'Er zijn weinig musici in het Noorden die zo veelzijdig zijn als Arnold Veeman. De Hogelandster met Surinaamse roots componeert hedendaagse klassieke muziek, speelde in een metalband, maakt muziek voor films en musicals, én hij schrijft luisterliedjes in de streektaal. Iedereen kent natuurlijk Mien lutje laif, die prachtige ballad van alweer ruim een decennium geleden. Klaai, Veemans nieuwste Groningstalige cd met teksten van hemzelf en Jan Siebo Uffen, zal de liefhebbers van dat liedje zeker bekoren. Want hoe uiteenlopend de zestien nummers op Klaai ook zijn, ze ademen dezelfde dromerige, donkere en poëtische sfeer als Mien lutje laif terwijl ze muzikaal iets rijker en spannender zijn.'

Aanvang: 14.30 uur
Deur open: 14.00 uur

Dit concert is uitverkocht. Voor het concert van 22 mei in Leegkerk zijn er nog wel kaarten.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen