Agenda

naar overzicht

Concert Kamerkoor Ars Musica

20:00 - € 20,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Bach - Broos Bestaan

Zaterdagavond 26 november geeft Kamerkoor Ars Musica een concert in de Der Aa-kerk. Op het programma staan onder andere werken van Johann Sebastian Bach.

Dit najaar laat Kamerkoor Ars Musica van zich horen met een reeks concerten rondom BWV 106 ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ van Johann Sebastian Bach. Deze cantate, die bekend staat als Bach's Actus Tragicus, wordt geschaard onder zijn belangrijkste werken. Behalve werken van Johann Sebastian Bach staan er ook stukken van Johann Bach en Johann Ludwig Bach op het programma.

Aan de grenzen van het leven
Deze concertreeks valt samen met de verschijning van het boek en de cd Aan de grenzen van het leven. Deze set van boek en cd gaat over grenservaringen in ons bestaan: verlies, verdriet, rouw, eenzaamheid, teleurstelling, afscheid, troost, toekomstverwachting. Het boek is geschreven door Evert Pieter van der Veen, predikant in de Protestantse Kerk in Nederland.

De bijbehorende cd met muziek van J.S. Bach en enkele tijdgenoten is door Van der Veen en dirigent Patrick van der Linden uitgezocht en door Kamerkoor Ars Musica en leden van het Ars Musica Orkest opgenomen. Enkele muzikale werken van deze cd worden in dit concert ten gehore gebracht: 

Unsere Trübsal, Johann Ludwig Bach
Unser Leben ist ein Schatten, Johann Bach 
Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit, J.S. BachActus Tragicus 

Uitvoerenden
Ars Musica Kamerkoor
Ars Musica Orkest o.l.v. Patrick van der Linden
Spreker: Evert Pieter van der Veen

Stichting Ars Musica
Stichting Ars Musica is een centrum voor klassieke muziek en beoogt een podium te bieden aan getalenteerde musici. Een van de hoofddoelen is het aanbieden van muzikale schatten uit de klassieke (kerk)muziek. Onder de vlag van Ars Musica vallen diverse ensembles die onder leiding staan van Marjon van der Linden, Arjen Uitbeijerse en artistiek leider Patrick van der Linden.

Entree: € 20,-. Speciale aanbieding: vul bij het bestellen de code 902 - 19597 in en betaal € 15,- in plaats van € 20,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Ars Musica.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen