Agenda

naar overzicht

Het atelier en de stad - lezing Kunst In Zicht

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Titiaan, Degas, Warhol

Woensdag 5 april geeft Joost Keizer in de Remonstrantse kerk een lezing over hoe ateliers van bekende kunstenaars zich verhielden tot de dynamiek van de stad.

Venetië, Parijs en New York
Titiaan (circa 1487-1576), Edgar Degas (1834-1917) en Andy Warhol (1928-1987) hadden alle drie ateliers in de metropolen van hun tijd. Titiaan in het 16e-eeuwse Venetië, Degas in het 19e-eeuwse Parijs en Warhol in het naoorlogse New York. Die steden waren dicht bebouwd – in Titiaans tijd was er net als nu bijna geen groen in Venetië te bekennen – en ze waren smeltkroezen van culturen. Maar hoe verhielden de ateliers van deze drie kunstenaars zich tot de dynamiek van de stad? Tot de drukte van de straat? Tot de culturele diversiteit? Daar probeert deze lezing antwoord op te geven.

Joost Keizer
Deze lezing wordt gegeven door Joost Keizer. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveerde in 2008 aan de Universiteit van Leiden en was vervolgens werkzaam aan Columbia University en Yale University. Sinds 2015 is hij verbonden als universitair docent Oude Kunst en hoofd van de Curatoren-opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kunst In Zicht 
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Kunst in Zicht legt zich toe op het verbreiden van kennis over beeldende kunst, architectuur en archeologie om de ontwikkeling van belangstelling voor kunst bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen. Daartoe organiseert Kunst in Zicht lezingen, wandelingen en excursies, waarin zowel historische als actuele onderwerpen op het gebied van beeldende kunst, architectuur en archeologie aan de orde komen en aandacht wordt besteed aan lopende tentoonstellingen. 

Entree: € 12,50
Opgave: Kunst in Zicht, tel 050-3188651 of aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl

 

 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen