Agenda

naar overzicht

Zeventien | 17: The Ballad of the Salt Water

16:00 - € 12,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Zeventien | 17

In het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december presenteert Prime in de Der Aa-kerk een muziekinstallatie en drie concerten.

The ballad of the Salt Water
Zondagmiddag 10 december is er een uitvoering van de nieuwe compositie The Ballad of the Salt Water van Douwe Eisenga (première) in combinatie met muziek waarin water en natuurgeweld de rode draad vormen, van Eric Whitacre, Emil Råberg en Peter Gabriël. Eisenga schreef de compositie The Ballad of the Salt Water voor orgel en drie koren. De compositie is geschreven op een tekst samengesteld uit drie gedichten van Lorca die met de zee en verdronkenen te maken hebben. 

Naast The Ballad of the Salt Water klinken ook andere werken met associaties op de kerstvloed van 1717. De werken worden uitgevoerd in een doorgaande vorm, zonder pauzes tussen de werken. De verschillende uitvoerenden musiceren vanuit verschillende plaatsen in de Der Aa-kerk. Het publiek beweegt met het geluid mee.

Bewegende lichtinstallatie
Centraal element tijdens het concert is de bewegende lichtinstallatie Onder de Kerstvloed die de Groninger mediakunstenaar Dennis Molema bedacht voor het koor van de Der Aa-kerk. Multimedia-instrumentalist Jan Klug maakt een soundscape waarin hij de klanken van de Groninger kerkklokken verwerkte, die als ‘alarm’ in 1717 werden geluid.

Uitvoerenden
Noordelijk Vocaal Ensemble o.l.v. Leendert Runia
Jong Vocaal Groningen o.l.v. Merlijn Wackers
Tous les Oiseaux d’Europe o.l.v. Hans Kaldeway
Eeuwe Zijlstra – orgel
Jarick Bruinsma, Leon Giethoorn, Pieter Mark Kamminga, Jeroen Oosterwijk – slagwerk

Entree: € 12,50 / € 7,50 (studenten en jongeren tot 18 jaar).
Kaarten zijn hier verkrijgbaar (€ 1,50 servicekosten per bestelling).

Meer informatie over de kerstvloed van 1717 is hier te vinden.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen