Agenda

naar overzicht

Een Fries in Groningen over Berlijn

Troubadour Bennie Huisman vertelt en zingt over zijn reizen naar Berlijn

Zondagmiddag 8 oktober vertelt Bennie Huisman in de kerk van Klein Wetsinge over zijn fascinatie voor de stad Berlijn.

Bennie Huisman reisde de afgelopen jaren vaak naar Berlijn. Hij verdiepte zich in het roerige verleden en zag -te voet en op de fiets- een stad van nu in gesprek met toen. 

Verhalen over Berlijn
Huisman schreef een bundel met verhalen. Verhalen over de trage fietsreis naar Berlijn, over ervaringen en ontmoetingen onderweg. Met mensen van nu en met sporen van het verleden, waarvan de wonden nog altijd zichtbaar en voelbaar zijn. 

Reiziger, zanger en schrijver
Maar dat is maar de helft van het verhaal. Want hoe wordt iemand een reiziger, zanger en schrijver? Welke zoektocht brengt een jongen uit het Friese waterland zoveel jaren later in Berlijn? Deze middag in Klein Wetsinge is niet alleen een reis langs plekken, maar ook langs liedjes en verhalen uit zijn leven. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: € 10,- / € 7,50 (studenten)
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen