Agenda

naar overzicht

Bezichtig het raadhuis van Berlage in Usquert

10:00 - 17:00

Zaterdag 25 oktober opent het raadhuis van Berlage in Usquert de deuren voor bezoekers tijdens de Rabobank Museumdag.

Het voormalige raadhuis van Usquert is een architectonisch monument dat werd ontworpen door de beroemde bouwmeester Hendrik Petrus Berlage uit Amsterdam. Het naar hem vernoemde gemeentehuis is een van de twee uitgevoerde ontwerpen in de provincie Groningen en het enige raadhuis dat Berlage ooit bouwde.

Het raadhuis in Usquert vormt, net als Berlages andere ontwerpen, een eenheid tussen exterieur en interieur. Het monumentale pand met zijn platte daken en hoge toren, bestaat voor een groot deel uit bakstenen, beton en ijzer. Berlage stond garant voor een eerlijke stijl waarin de bouwmaterialen niet werden verborgen. Van binnen harmoniëren de geglazuurde wand- en vloertegels, gebrandschilderde ramen en deuren en kozijnen met de buitenkant van het pand.   

Entree: € 5,- (gratis voor Rabobankleden met een coupon van de Rabobank Museumdag)

De Rabobank Museumdag is bestemd voor de leden van de Rabobanken in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. In september ontvingen alle leden een Museumdagkaart met twee coupons. Deze coupons geven recht op gratis toegang bij een of twee musea.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rabobank Museumdag.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen