Agenda

naar overzicht

Bezoek het Raadhuis van Berlage

13:00

Bezoek het Raadhuis van Berlage

Donderdag 21 augustus opent het Raadhuis van Berlage in Usquert de deuren. Iedereen die het bijzondere monument wil bekijken is van harte welkom. Het Raadhuis is geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Het voormalige raadhuis van Usquert is een architectonisch monument dat werd ontworpen door de beroemde bouwmeester Hendrik Petrus Berlage uit Amsterdam. Het naar hem vernoemde gemeentehuis is een van de twee uitgevoerde ontwerpen in de provincie Groningen en het enige raadhuis dat Berlage ooit bouwde.

Het raadhuis in Usquert vormt, net als Berlages andere ontwerpen, een eenheid tussen exterieur en interieur. Het monumentale pand met zijn platte daken en hoge toren, bestaat voor een groot deel uit bakstenen, beton en ijzer. Berlage stond garant voor een eerlijke stijl waarin de bouwmaterialen niet werden verborgen. Van binnen harmoniëren de geglazuurde wand- en vloertegels, gebrandschilderde ramen en deuren en kozijnen met de buitenkant van het pand.   

Deze open dag wordt georganiseerd door Vereniging Hendrick de Keyser, de eigenaar van het pand. De entree is (voor zowel leden als niet-leden) gratis.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen