Agenda

naar overzicht

Boekenfeest Noord Houdt Woord

Boekenfeest Noord Houdt Woord

Hét boekenfeest van het Noorden vindt dit jaar op zaterdag 8 maart plaats in de Der Aa-kerk.

Noord Houdt Woord is een jaarlijks literair evenement dat de Nationale Boekenweek opent voor Noord-Nederland. In de volksmond wordt het daarom wel ’het Boekenbal van het Noorden’ genoemd. Gasten in de Der Aa-kerk zijn onder andere Lieve Joris, Oek de Jong, Joost Oomen en Ingmar Heytze.

Hoewel het festival een Noordelijk karakter heeft, is het niet alleen gericht op dichters en schrijvers uit Friesland, Groningen en Drenthe; ook nationaal bekende auteurs komen voordragen. Bovendien krijgen op Noord Houdt Woord zowel bekende als minder bekende schrijvers en dichters de gelegenheid hun werk aan een breed publiek te presenteren. Naast poëzie en proza is er ruimte voor muziek, eten en drinken.

Programma
Het programma bevat dit jaar nationaal bekende auteurs naast Noordelijke schrijvers en dichters. De avond wordt een mooie mix van Nederlandse en typisch Noord-Nederlandse literatuur, waarbij bekende en onbekende auteurs samen het podium delen. Op het programma staan onder meer: Oek de Jong, Auke Hulst, Grytsje Schaaf, Lieve Joris, gelegenheidsoptreden van Joost Oomen & Jan Glas & Jan Klug, Roelof Keen en Ingmar Heytze. In de pauze bemannen dichter Kasper Peters en illustrator Wouter Gresnigt het Rad van de Poëzie. Gastheer van de avond is Bram Douwes, onder andere bekend van cultureel radioprogramma Glasnost en het praatprogramma Stand van Stad. De muziek wordt verzorgd door DJ-duo La Crème Brûlée. Het gehele programma staat op www.noordhoudtwoord.nl

Kaartverkoop
Entree: € 15,-

Toegangskaarten zijn te koop bij alle vestigingen van Boekhandel Van Der Velde (Groningen, Leeuwarden, Drachten, Sneek) en bij Boekhandel Iwema (Assen). Zaterdagavond 8 maart zijn de kaarten voor € 17,50 aan de deur van de Der Aa-kerk verkrijgbaar (mits voorradig).

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen