Agenda

naar overzicht

Braziliaans weekend: Vanda Dos Santos

Luister en proef de sfeer van Brazilië

Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni staat de kerk van Klein Wetsinge in het teken van Braziliaanse klanken. Zaterdagavond geeft zangeres Vanda Dos Santos een concert. 

Vanda Dos Santos 
Zangeres Vanda Dos Santos werd geboren in Brazilië en kwam in 2000 naar Nederland. Samba, bossanova en salsa zitten in haar genen. Vanda vertolkt als geen ander de songs van artiesten als Tom Jobim, João Gilberto, Sergio Mendes en Ivan Lins. Ze zingt in diverse combinaties, onder andere bij de wereldmuziekband Barleycord. Ook is ze verbonden aan de latin band Sonora, onder leiding van Miquel Lizandra.

Bill Arensma, Bert van Erk en Miquel Lizandra
Vanda Dos Santos wordt deze avond begeleid door Bill Arensma, Bert van Erk en Miquel Lizandra. Bill Arensma is een bekende gast op de diverse (jazz)podia, zoals de Melkweg, B14, George Jazzcafé, Bimhuis, Amphion en het Haarlems Jazz Festival. Vriend en drummer Miquel Lizandra maakt sinds de jaren tachtig deel uit van het trio. Hij heeft een lange carrière in Spanje, Latijns Amerika en Nederland. Hij heeft platen gemaakt met de Spaanse pianist Tete Montoliu, getourd met Art Farmeren Slide Hampton en was verbonden aan de NOS en het Promenade Orkest. Bassist Bert van Erk is multifunctioneel inzetbaar. Hij is mede-oprichter van Stichting Geïmproviseerde Muziek Utrecht. Vanaf 2012 is hij vaste huisbassist van de Stichting Jazz in Groningen in Jazzcafé Alto in Groningen. Ook organiseert hij maandelijkse trioconcerten.

Bijzonder aan dit Braziliaanse weekend is dat de authenticiteit van Vanda Dos Santos en de verbondenheid die Josee met Brazilië en de genoemde componisten voelt, heel dicht bij elkaar komen. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: € 10,-
Om 18.00 uur is er een Braziliaanse aanschuiftafel. Kosten: € 17,50.
Concert + aanschuiftafel: € 25,-
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen