Agenda

naar overzicht

Braziliaans weekend: Josee Koning

Duo met gitarist Daniel de Moraes

Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni staat de kerk van Klein Wetsinge in het teken van Braziliaanse klanken. Zondagmiddag geeft Josee Koning een concert. Ze treedt deze middag op met gitarist Daniel de Moraes.

Josee Koning
Zangeres Josee Koning schreef geschiedenis door in de jaren tachtig de Braziliaanse muziek in Nederland te introduceren met de band Batida. Daarmee was zij de eerste zangeres in ons land die zich compleet wijdde aan de Braziliaanse muziek. Haar ontmoeting met Antonio Carlos Jobim leidde tot haar eerste solo-album Tribute to Antonio Carlos Jobim. Na dit succes volgden vele soloalbums, samenwerkingen, concerten en tournees met Braziliaanse artiesten zoals Ivan Lins, João Bosco, Nosso Trio, Who's the Bossa? en het Orchestra Jazz Sinfônica uit São Paulo. In 2014 kwam het album The Chamber Music Project uit met Who’s the Bossa?. Naast uitvoerend artiest is Josee al ruim vijfentwintig jaar docent Braziliaanse muziek op diverse conservatoria. 

Daniel de Moraes
Josee Koning treedt deze middag op met gitarist Daniel de Moraes. De Moraes komt uit Uruguay en bracht zijn jeugd door in Cuba. Hij keerde op zijn vijftiende terug naar Uruguay en ontdekte daar de muziek van zijn eigen land. Al na korte tijd tourde hij met wereldberoemde Uruguayaanse musici. Hij studeerde in 2013 af aan het Conservatorium van Amsterdam met een Masters in Jazz. Ruim voor het afronden van zijn studie had hij zijn plek in de Nederlandse muziekwereld gevonden. Hij tourde onder andere met Grammywinnaar Ivan Lins, Gedurende zijn verblijf in Nederland heeft hij getourd en muziek opgenomen met enkele topmusici, zoals Eric Vloeimans, Toon Roos, Karel Boehlee en de vocalisten Lilian Vieira, Deborah Carter en Josee Koning.

João Gilberto
João Gilberto (1931) is een Braziliaanse musicus. Hij is de eigenlijke uitvinder van de muziekstijl bossanova. Hij bracht in samenwerking met Tom Jobim diens composities naar een groot internationaal publiek. Vanwege zijn immens belang voor de muzikale vernieuwing, wordt hij in eigen land O Mito genoemd, wat 'de legende' betekent. Onder invloed van jazzartiesten als Duke Ellington vermengde hij jazz en Braziliaanse dansmuziek. 

Tom Jobim
Antônio Carlos Brasileiro de Almeida Jobim (1927 - 1994), ook bekend als Tom Jobim, was een Braziliaanse songwriter, componist, arrangeur, zanger en pianist. Jobim wordt beschouwd als de Gershwin van de Latijns-Amerikaanse muziek. Hij componeerde muziek voor twintig films, waarvan Orfeu negro (1959) de bekendste is. Zijn beroemdste lied is Garota de Ipanema (The Girl from Ipanema).

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: € 15,-
Na het concert is er street food verkrijgbaar in de kerk (€ 3,- per gerechtje)
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen