Agenda

naar overzicht

Concert Vocaal Ensemble Cantatrix

20:15 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Bach en de Noorderlingen

Zaterdagavond 20 mei geeft Vocaal Ensemble Cantatrix een concert in de Der Aa-kerk. Cantatrix presenteert tijdens deze jubileumserie een van de mooiste programma’s die ze de afgelopen vijfentwintig jaar heeft uitgevoerd: Bach en de Noorderlingen.

Motetten van Bach
De motetten van Johann Sebastiaan Bach behoren tot de absolute hoogtepunten in de polyfone kunst. Ze zijn geschreven tussen 1723 en 1729 voor uiteenlopende gelegenheden en zijn verschillend van structuur en stijl. Hoewel de motetten totaal verschillend zijn van structuur, hebben ze gemeen dat ze veel worden uitgevoerd rondom Pasen. Zo niet de Noorderlingen. Het programma herbergt niet voor niets de term de 'Noorderlingen'. Hiermee wordt aandacht besteed aan de ongeëvenaarde rijkdom, creativiteit, van koorzang, compositie, cultuur en klank van onze noordelijk buren.

Met dit programma wordt het 'muzikale bewijs' geleverd dat de muziek van alle tijd is. Dit programma heeft de titel Bach en de Noorderlingen omdat er een spanningsveld wordt gecreëerd tussen oude en nieuwe muziek, verschillende stijlen, talen en culturen en ook verrassende overeenkomsten.

Vocaal Ensemble Cantatrix
Vocaal Ensemble Cantatrix groeide in twintig jaar uit van een zingende vriendenclub tot een volwassen kamerkoor, dat elk jaar verschillende concertreeksen verzorgt op semiprofessioneel niveau. Het koor heeft nationaal en internationaal een uitstekende naam opgebouwd. 

Programma
Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Komm, Jesu, komm
Morten Lauridsen (1943- ) - O, magnum mysterium
Gustav Holst (1874-1934) - Psalm 86
Johann Michaël Bach (1642-1703) - Herr, ich warte auf dein Heil
Ola Gjeilo (1978- ) - Ubi caritas III
Johann Christoph Bach (1642-1703) - Ich lasse dich nicht
Peteris Vasks (1946- ) - Pater noster
Rudmer de Vries (1987- ) - Da pacem
Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Lobet den Herrn

Medewerking wordt verleend door:
Basso continuo: Vincent van Laar (orgel), Maria Vahervuo (cello), Hendrik-Jan Wolfert (cello). Strijkkwartet: Cypresses Quartet en vele anderen.

Entree: € 15.
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Cantatrix of telefonisch: 06-51213471.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen