Agenda

naar overzicht

Concert Cantatrix: Remember

15:00 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

English Cathedral Music

Zondagmiddag 30 oktober geeft Cantatrix samen met het Dutch Brass-Ensemble een concert in de Der Aa-kerk. Op het programma staan onder andere werken van Henry Purcell en John Tavener

Henry Purcell
De eeuwenoude Westminster Abbey in Londen is niet alleen de plek waar Britse vorsten worden gekroond, het is ook de locatie waar Engelands grootste cultuurdragers zijn bijgezet. Daaronder Henry Purcell, aan wiens laatste rustplaats zelfs een dubbele betekenis kan worden toegekend. Westminster Abbey was namelijk ook de plek waar hij intensief werkte tijdens de regeerperiodes van Charles II en William & Mary. Voor de begrafenis van Mary in Westminster Abbey schreef Purcell zijn beroemde funeral music. Dit plechtige werk vormt een van de muzikale hoogtepunten in het Engelse kooroeuvre.

Remember
De zoete herinnering domineert in dit programma. Het vormt de verbindende factor. En dan gaat het niet alleen om bijvoorbeeld de herinnering aan Queen Mary. Met dit concert herinnert Cantatrix ons ook aan de kwaliteit van de Engelse koorcultuur. Het koor laat de zestiende en zeventiende eeuw scherp contrasteren met de twintigste eeuw, plaatst Elizabeth I als het ware naast Elizabeth II, de tijd van John Tavener. En van William Walton, in wiens A Litany tranen zijn te herkennen in de dalende noten aan het begin. Cantatrix biedt een terugblik naar de koorcultuur van een land waarvan wel gezegd wordt dat het relatief weinig grote componisten heeft voortgebracht. Misschien is dat waar. Maar hun werken zijn fabelachtig mooi. Luister en herinnert u het zich, tot lang na dit concert. Remember.

Vocaal Ensemble Cantatrix
Vocaal Ensemble Cantatrix groeide in twintig jaar uit van een zingende vriendenclub tot een volwassen kamerkoor, dat elk jaar verschillende concertreeksen verzorgt op semiprofessioneel niveau. Onder leiding van vaste dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen heeft het koor nationaal en internationaal een uitstekende naam opgebouwd. 

Entree: € 15,- (voorverkoop)
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Cantatrix of telefonisch: 06-51213471

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen