Agenda

naar overzicht

Charles Groenhuijsen over de Amerikaanse verkiezingen UITVERKOCHT

20:00 - € 12,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Donald Trump: 'Iedereen houdt van mij'

Donderdagavond 3 november is Charles Groenhuijsen te gast in de Der Aa-kerk om te praten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

Donald Trump in het Witte Huis
Bij elke lezing krijgt hij de vraag weer: 'Charles, denk je nou echt dat die Amerikanen zo gek zijn om die vreselijke Donald Trump tot president te kiezen?'. Lang leek het ondenkbaar, maar nu niet meer: Donald Trump in het Witte Huis. Groenhuijsen: 'Deze race is onvoorstelbaar én onvoorspelbaar.' De titanenstrijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump is keihard, en de emoties lopen hoog op. 

Prof. dr. Doeko Bosscher (emeritus hoogleraar eigentijdse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen) gaat deze avond in de Der Aa-kerk met Charles Groenhuijsen in gesprek over deze bijzondere presidentsverkiezingen.

Donald Trump
Van alle kandidaten die in 2016 president Barack Obama willen opvolgen, is multimiljardair Donald Trump de opvallendste. Trump groeide op als zoon van een New Yorkse vastgoedondernemer en had al snel door dat een gewoon burgermansbestaan níets voor hem was. Rijk wilde hij worden, beroemd, berucht, gezien, besproken: een niets en niemand ontziende winner.

Iedereen heeft een gepeperde mening over hem. Kiezers slalommen tussen grote bewondering en diepe minachting. In het boek Donald Trump 'Iedereen houdt van mij' zet Amerikakenner Charles Groenhuijsen zijn tanden in het fenomeen Trump. Hoe is hij geworden wie hij is? Hoe serieus is zijn gooi naar het presidentschap? En wat betekent het als Trump faalt en straks níet in het Witte Huis terechtkomt?

Aan de hand van de meest trumpiaanse foto’s en uitspraken blikt Groenhuijsen in Donald Trump. ‘Iedereen houdt van mij’ even stoutmoedig als vrolijk vooruit op de Amerikaanse verkiezingen, die wel eens de spannendste in decennia kunnen worden. Aan ‘The Donald’ zal het niet liggen, hij amuseert zich kostelijk: ‘Ik heb geen idee waar dit eindigt. Maar ik zit er nu middenin en het is fantastisch.’.

Deze avond wordt georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming.

Aanvang: 20:00 uur (inloop 19.30 uur)

Entree € 12,50 / € 10,- (voor lezers van Dagblad van het Noorden en studenten).

Kaarten zijn uitverkocht!

Galerie Noorderlicht deze avond tot 20.00 uur geopend
Onze overburen van galerie Noorderlicht openen deze avond speciaal hun deuren. Iedereen is tot 20.00 uur van harte welkom om bij Noorderlicht de bijzondere tentoonstelling over de Amerikaanse presidentsverkiezingen 'Theatre Of Politics' gratis te bezoeken. Lees hier meer informatie over deze tentoonstelling.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen