Agenda

naar overzicht

ClubMediéval

De verliefde abt

Het in Brussel gevestigde ensemble ClubMediéval deelt een passie voor muziek uit de late middeleeuwen. Onder de artistieke leiding van Thomas Baeté weten ze het publiek te vangen in een web van polyfone muzikale lijnen. Met hun programma willen ze middeleeuwse muziek in onze huidige en jachtige tijden weer een bijzondere poëtische relevantie geven. De bezetting van het ensemble is afhankelijk van het repertoire. 

Programma
Abt Don Paolo wist wel een en ander van het leven buiten de kloostermuren. De Italiaanse grootmeester componeerde zo’n zestig liefdesliederen, die tot de mooiste polyfonie van het Italiaanse Trecento gerekend mogen worden. In zijn muziek klinkt de ornamentiek van de laatgotische stijl naast de nieuwe humanistische stroming van menselijke eenvoud. ClubMediéval, met jonge musici uit de stal van Pedro Memelsdorff, is een nieuwe standaard voor laat-middeleeuwse muziek.

Oude Muziek
Dit concert wordt georganiseerd door de Organisatie Oude Muziek. Al meer dan dertig jaar is de Organisatie Oude Muziek (verantwoordelijk voor het Festival Oude Muziek Utrecht en Seizoen Oude Muziek) trendsetter op het gebied van oude muziek. Ze spelen een hoofdrol in het presenteren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van nieuwe repertoire, nieuwe speelmanieren en nieuwe interpretaties. De historische uitvoeringspraktijk speelt hierin een grote rol.

Uitvoerenden
Olalla Alemán, zang
Markéta Cukrová, zang
Raffaele Giordani, zang
Guillermo Pérez, organetto
Elisabeth Seitz, psalterion
Daan Verlaan, zang en gotische harp
Thomas Baeté, vedel en artistieke leiding

Entree:
€ 23 | Vriend € 19 | CJP/Student € 10
Kijk voor meer informatie op de website van Oude Muziek.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen