Agenda

naar overzicht

Concert Bill Arensma in Klein Wetsinge

Sfeervol jazzconcert

Zondagmiddag 20 november geeft jazzgitarist Bill Arensma samen met bassist Bert van Erk en drummer  Elmer Bergstra een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Bill, Bert en Elmer nemen u deze middag mee op hun muzikale reis met jazzklassiekers zoals onder andere Satin doll en Fly me to the Moon. Ook het latin repertoire komt aan bod, zoals het bekende Girl from Ipanema.

Bill Arensma
Jazzgitarist Bill Arensma werd in zijn jonge jaren geïnspireerd door gitaristen als Jim Hall, Wes Montgomery, Joe Pass en Pat Martino. Hij heeft jarenlang op bekende jazzpodia gespeeld, zoals de Haarlemse Jazzclub, het Bimhuis, de Melkweg, George's Jazzcafé, B14, Pakhuis Groningen, De Storm in Winterswijk en Theater Amphion in Doetinchem. Ook speelde hij vele jaren op het Amersfoortse jazzfestival en meer dan dertig jaar op de Jazz Driedaagse in zijn voormalige woonplaats Haarlem. 

Kleine jazzclubs
Door de jaren heen hebben veel saxofonisten, met name Fred Leeflang, Ruud Brink, Henk van Lier, Toon van Vliet en Alex Brusse, regelmatig het trio versterkt. Bill zijn voorkeur gaat uit naar het trio spelen (bas, drums, gitaar), omdat de interactie dan het grootst is. Het liefst speelt hij in kleine jazzclubs dicht bij het publiek.

Bert van Erk
In zijn woonplaats Groningen leidt bassist Bert van Erk veel jam sessies en speelt hij in verschillende  combinaties. Tussen 1976 en 1985 heeft Van Erk als bestuurslid bijgedragen aan de oprichting van de Stichting Jazz- en Geïmproviseerde muziek Utrecht en het realiseren van het SJU-Huis. 

Elmer Bergstra
Drummer Elmer Bergstra is docent slagwerk Jazz/Lichte Muziek. Hij is verbonden aan het Noordpool Orkest en speelt ook in verschillende en uiteenlopende jazz-pop bezettingen. 

De entree bedraagt € 10,-
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen