Agenda

naar overzicht

Concert Charlemagne Palestine

20:30 - € 10,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Kunstenaar uit New York

De New Yorkse kunstenaar en musicus Charlemagne Palestine beklimt woensdag 6 september in de Der Aa-kerk het historische Schnitgerorgel voor een uitvoering van zijn Schlingen Blängen. Het stuk is een klassieker uit de minimal music. Palestine creëert een uur lang indrukwekkende, grillige en overdonderende orgelklanken die hij combineert met eigenzinnige zang.

Charlemagne Palestine
Charlemagne Palestine (1947) groeide op in Brooklyn, New York. Hij manifesteert zich als muzikant, componist, film/videomaker en beeldend kunstenaar. Als jonge man zong hij in synagogen en bespeelde hij het carillon van de Saint Thomas Episcopal Church, tegenover het Museum of Modern Art in Manhattan. Met zijn onorthodoxe spel groeide hij uit tot 'talk of the town’. Vooral kunstenaars kwamen steeds weer luisteren naar zijn spel. Hierdoor bouwde hij contacten en vriendschappen op binnen de avant-garde kunstscene van New York.

Muzikant en video- en performancekunstenaar
Palestine maakte in eerste instantie carrière als muzikant en video- en performancekunstenaar. Gaandeweg combineerde hij deze activiteiten, waaronder het legendarische Schlingen Blängen, met het maken van tekeningen en beeldend materiaal. In zijn jeugd was Charlemagne al gecharmeerd van teddyberen en deze gingen dan ook een steeds grotere rol spelen bij zijn performances. Hieruit ontstonden installaties die zijn opgebouwd met zijn enorme verzameling teddyberen, die rechtstreeks uit de winkel komen of zelf zijn gemaakt. Zijn teddybereninstallatie CHARLEWORLDDDD is vanaf 6 september te zien in het Tschumipaviljoen in Groningen. 

Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 10,-. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen