Agenda

naar overzicht

Concert Choral Voices: British Beauty

British Beauty

Het koor Choral Voices geeft zaterdag 6 februari een bijzonder concert in de Der Aa-kerk. Choral Voices is een koor uit Groningen dat zich in de afgelopen tien jaar helemaal gespecialiseerd heeft in de Anglicaanse muziek. Onder leiding van Daniël Rouwkema heeft het koor hierin een zeer hoog niveau behaald. Het is bijzonder dat deze avond de prachtige muziek van de Engelse Evensong in een concert ten gehore wordt gebracht, want normaal gebeurt dat tijdens een kerkdienst. Extra speciaal en educatief wordt het concert doordat drs. Hanna Rijken een toelichting geeft op de gezongen werken en op de rijke historie van de Evensong.

Een deel van de muziek wordt deze avond uitgevoerd door tweehonderd zangers, verdeeld over vijf koren, die rondom het publiek staan opgesteld.

Choral Evensong
De Choral Evensong is een bijna geheel gezongen vesperdienst die in een groot deel van de Engelse kathedralen en college chapels dagelijks plaatsvindt. Waar wij deze koren vooral kennen van hun kerstliederen en de koninklijke huwelijken, is de Evensong eigenlijk hun dagelijks brood: een combinatie van hoogwaardig uitgevoerde koormuziek en een eeuwenoud ritueel. Bezoekers zijn welkom om enige hymnes mee te zingen, maar ze mogen ook alleen maar luisteren. 

Dirigent Daniël Rouwkema, die vier jaar als dirigent en Master of Music werkte in de kathedralen van Chester en Belfast, kent de Engelse koorpraktijk van binnenuit. Organist Mattijs de Vreugd speelde meermalen in Engelse kathedralen, afgelopen zomer begeleidde hij Choral Voices nog in de kathedraal van York. Theoloog en musicus Hanna Rijken geeft een korte uitleg over het fenomeen Evensong, en licht de verschillende onderdelen toe. Na de pauze klinkt vervolgens onder het motto ‘English Beauty’ een keuze uit vijf eeuwen Engelse koormuziek, waaronder Hubert Parry’s geliefde Hear my words, ye people.

Choral Voices
Choral Voices is een jong koor in een oude traditie en bestaat uit ongeveer dertig leden. Het koor voelt zich erg thuis bij de Engelse koortraditie. Elke maand verzorgt Choral Voices een Choral Evensong in Groningen. Ook treedt het koor regelmatig in het land op, vaak in samenwerking met andere koren en/of musici. 

Entree: € 10,-.
Kaarten zijn rechtsboven op deze pagina verkrijgbaar.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen