Agenda

naar overzicht

Concert Frédérique Spigt in de Der Aa-kerk

The medicine show presents: FREDERIQUE SPIGT

Dames en Heren, Mesdames et Messieurs,
Ladies and Gentlemen!
THE MEDICINE SHOW presents FREDERIQUE SPIGT!


Zaterdag 6 december treedt Frédérique Spigt op in de Der Aa-kerk met haar programma The Medicine Show

Onlangs verscheen de nieuwe cd van Frédérique Spigt: The Medicine Show. Een avontuurlijke, sferische plaat met composities en arrangementen die vernuftig uit diverse muziekstijlen lijken te komen. Met haar drie muzikanten onder leiding van gitarist Jan van der Meij zingt ze in de Der Aa-kerk folk, country en blues.  

The Medicine Show
De naam van de cd en show is afgeleid van ‘medicine shows’: een geliefd fenomeen uit het Oude Westen in het Amerika van de 19e eeuw. Deze shows reisden door het land met goochelaars, acrobaten, verhalenvertellers en muzikanten. Maar de belangrijkste artiest was de dokter, een meestal regelrechte kwakzalver die een drankje verkocht dat elke denkbare kwaal en aandoening ‘genas’. Frédérique Spigt is The Medicine Woman: het medicijn tegen de zielenpijn. 

Theatrale elementen
The Medicine Show presents Frédérique Spigt is een muziekprogramma met folk, country en blues, doorspekt met diverse theatrale elementen. Zo heeft Spigt speciaal voor deze theatertour een bijzondere goocheltruc geleerd van illusionist Hans Klok. Frédérique Spigt, Jan van der Meij, Janos Koolen en Joost van Es brengen met deze show muziektheater in zijn meest oorspronkelijke vorm. De première op 19 oktober in de Kleine Komedie in Amsterdam werd enthousiast ontvangen.

Frédérique Spigt
De veelzijdige Frédérique Spigt (1957) begon haar carrière bij de rockband I’ve got the bullets. Daarna verkende ze veel muziekgenres. In 1998 haalde ze bijna het Eurovisie Songfestival met het door Huub van der Lubbe geschreven Mijn hart kan dat niet aan. Tussendoor stond ze regelmatig in het theater en speelde ze in films.

Entree € 17,50 (kaartverkoop: rechtsboven op deze pagina)

Band:
Frédérique Spigt (zang, gitaar, spoons)
Jan van der Meij (gitaar, dobro)
Janos Koolen (banjo, mandoline)
Joost van Es (fiddle, bas)
Geluid:
Onno de Visser

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen