Agenda

naar overzicht

Studentenkoor Gica zingt de Messiah van Händel in de Der Aa-kerk

19:30 - € 11,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Lustrumconcert

Dit jaar viert Studentenkoor C.S.G. Gica het tiende lustrum. Hoogtepunt van dit lustrum is een uitvoering van de Messiah van Händel in de Der Aa-kerk. Het koor werkt samen met vier solisten en een professioneel orkest.

Gica
Studentenkoor C.S.G. Gica werd in 1965 opgericht. Dit academische jaar viert het koor het jubileum met diverse activiteiten en feestelijkheden. Hoogtepunt van de festiviteiten is een uitvoering van de Messiah van Georg Friedrich Händel op zaterdag 25 juni in de Der Aa-kerk. Voor dit project werkt het koor samen met vier solisten en het King George Consort. Het King George Consort is een orkest dat speciaal  voor deze uitvoering van Messiah is samengesteld. Solisten zijn Esther Ebbinge (sopraan), Hanneke Tichelaar (alt), Daniël van Kessel (tenor) en Roele Kok (bas). Orkest, solisten en koor worden gedirigeerd door David van Roijen, die al vijf jaar als vaste dirigent van Gica optreedt.

Messiah
De Messiah is een prachtig muziekstuk dat Händel in slechts 24 dagen schreef. Het is al jaren geliefd bij zangers, musici en luisteraars, dus zeer geschikt om het lustrumjaar mee af te sluiten. Het Hallelujah is waarschijnlijk het meest bekende deel van de Messiah. Ondanks dat de rest van het stuk minder bekendheid geniet, is het niet minder de moeite waard.  

Aanvang: 19.30 uur (de deur gaat om 18.45 uur open)

Entree voorverkoop
Studenten / ˂18 jaar: € 9,-
Volwassenen: € 11,50

Aan de deur
Studenten / ˂18 jaar € 10,-
Volwassenen € 12,50 

Kijk voor meer informatie over Gica op www.studentenkoor.nl 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen