Agenda

naar overzicht

Concert in de kerk van Klein Wetsinge

Franse chansons

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. Er zijn regelmatig concerten, tentoonstellingen en lezingen in de kerk. Zondagmiddag 7 februari is er een concert waarbij Mia Gast Franse chansons zingt onder begeleiding van Nanne van der Werff en accordeonist Gertie Bruin.

Franse chansons
Mia Gast, dochter van een Franse moeder en een Nederlandse vader, begon in 1988 met het zingen van Franse chansons. Ze bouwde in de loop der jaren een indrukwekkend repertoire op. Ze is een fan van de beroemde chansonnière Edith Piaf. Ze wordt deze middag begeleid door Nanne van der Werff. Hij studeerde piano aan het conservatorium in Groningen. In 1980 ontving hij de toenmalige Prix d‘Excellence. Hij houdt zich als uitvoerend musicus bezig met zowel klassieke als andere muziek, als solist of als begeleider. Componeren doet hij sinds begin jaren negentig. In 2001 is zijn compositie Station voor koor en orkest uitgevoerd ter gelegenheid van de opening van het gerestaureerde Hoofdstation in Groningen.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree concert: € 12,50
Graag telefonisch of via e-mail reserveren: 06-54685405 of kleinwetsinge@blgroningen.nl 
Na het concert is er de 'befaamde aanschuiftafel met voor elk wat wils' (€ 12,50, uitsluitend op reservering). 

Dit is het eerste concert in een serie van drie inwijdingsconcerten voor de prachtige Schimmel-piano, gedoneerd door de Stichting Oude Groninger Kerken en de Plaatselijke Commissie. De data voor de andere concerten worden nog bekend gemaakt. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen