Agenda

naar overzicht

Concert Jeff Heijne (flamencogitaar) en Maya Fridman (cello)

Concert in Klein Wetsinge

Zondagmiddag 28 mei geven Jeff Heijne (flamencogitaar) en Maya Fridman (cello) een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Heijne en Fridman zijn beiden afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam.

Jeff Heijne
Jeff Heijne leerde op achtjarige leeftijd gitaarspelen en kwam al snel in aanraking met flamencomuziek. Op het conservatorium koos hij de bekende flamencogitarist Eric Vaarzon Morel als hoofdvakdocent. Nu acht jaar later heeft hij een solo-cd gemaakt genaamd Los Sentimientos del Flamenco. Hij gaf een cd-presentatie in een uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw. Jeff speelde met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band in verschillende steden door heel Spanje, op het Amsterdam Jazz Festival en in het Bimhuis. Met Trio Mañanitas speelde hij tijdens de Uitmarkt in het Concertgebouw Amsterdam en tijdens de expositie Spaanse Meesters in de Hermitage.

Jeff volgde cursussen bij alom gerespecteerde flamencogitaristen als Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Paco Serrano en Tomatito. Jeff treedt op in binnen- en buitenland, zowel solo als samen met andere artiesten. 

Maya Fridman
Maya Fridman is geboren in Moskou en werd al tijdens de vroege jaren waarin ze cello speelde erkend als wonderkind. Tijdens haar studie aan de Moscow State College of Music ontving ze de eerste prijs tijdens het International Festival of Slavic Music.

Aan het conservatorium in Amsterdam studeerde Fridman onder Dmitry Ferschtman. Vorig jaar behaalde ze cum laude haar masterdiploma. In 2013 werd ze bekroond met De Grote Prijs van Nederland als beste musicus. De afgelopen vijf jaar trad Maya regelmatig op in Nederland en Duitsland, en ze werkte samen met onder andere Jyoti Verhoeff, het Aeon Trio, Efrén López en het Dinosaur Trio. In 2015 en 2016 begeleidde ze gitarist Harry Sacksioni tijdens zijn Jubileum Tour 65.

In 2015 bracht Maya haar eerste album uit, The Invisible Link, dat ze samen met pianist Daniël Kool opnam. Haar nieuwste album zal haar eigen bewerking voor cello en piano van Prokofievs opera The Fiery Angel bevatten, waaraan ze met pianist Artem Belogurov werkte.

Entree: € 10,- / € 7,- (studenten)
Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 06 54 68 54 05 of via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen