Agenda

naar overzicht

Concert Jordi Savall en Xavier Díaz-Latorre (Lutherse kerk)

20:15

Dit concert is verplaatst naar de LUTHERSE KERK

Eindelijk is oudemuziek-ster Jordi Savall weer als solist in Nederland te horen. Met op het programma Spaanse passamezzo’s, variaties en improvisaties op bekende thema’s uit de zestiende en zeventiende eeuw. Een programma vol vuur en virtuositeit, met de kenmerkende concentratie die we van de grootmeester kennen.

De Catalaanse dirigent en gambist Jordi Savall neemt een speciale plaats in de oudemuziekwereld. Al meer dan veertig jaar wijdt hij zich aan het ontdekken van verloren muzikale schatten en wordt geroemd om zijn projecten met muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok. Drie ensembles werden door hem opgericht: Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya en Les Concerts des Nations. In 2008 werd hij door UNESCO benoemd tot Artist for Peace, een jaar later tot cultureel ambassadeur voor de Europese Unie.

De Spaanse barokgitarist Xavier Díaz-Latorre studeerde in Bazel bij Oscar Ghiglia aan de muziekacademie en bij Hopkinson Smith aan de Schola Cantorum. Díaz-Latorre speelt regelmatig met gerenommeerde ensembles als Hesperion XXI, La Capella Reial de Catalunya en Le Concert des Nation, en doceert aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcalona. 

Oude Muziek
Dit concert wordt georganiseerd door de Organisatie Oude Muziek. Al meer dan dertig jaar is de Organisatie Oude Muziek (verantwoordelijk voor het Festival Oude Muziek Utrecht en Seizoen Oude Muziek) trendsetter op het gebied van oude muziek. Ze spelen een hoofdrol in het presenteren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van nieuwe repertoire, nieuwe speelmanieren en nieuwe interpretaties. De historische uitvoeringspraktijk speelt hierin een grote rol.

Uitvoerenden
Jordi Savall, viola da gamba
Xavier Díaz-Latorre, barokgitaar, vihuela en luit

Entree:
€ 23 | Vriend € 19 | CJP/Student € 10
Kijk voor meer informatie op de website van Oude Muziek

De locatie van het concert van Jordi Savall & Xavier Díaz-Latorre is gewijzigd in de Lutherse Kerk (Haddingestraat 23, 9711 KC Groningen). Eerder verstuurde kaarten blijven geldig. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen