Agenda

naar overzicht

Concert koor 4 Mei-Projekt

jouw Vrijheid, mijn Vrijheid

Woensdag 4 mei geeft het koor van het 4 Mei-Projekt een concert in de Der Aa-kerk. Dit jaar brengt het koor een uniek en actueel muziekprogramma over het thema vrijheid,  onder theatrale begeleiding van jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool van VRIJDAG

Koor
Het koor van het 4 Mei-Projekt uit Groningen geeft al sinds 1979 elk jaar een reeks concerten op en rond 4 mei en vertolkt daarmee haar betrokkenheid bij actuele thema’s rond vrede en sociale rechtvaardigheid. Met het programma ‘jouw Vrijheid, mijn Vrijheid’ wil het 4 Mei-Projekt dit jaar vieren dat we al ruim zeventig jaar met zo veel Europese landen in vrede en vrijheid leven, vrijheid van meningsuiting hebben, oppositie kunnen voeren en democratisch beslissingen kunnen nemen. 

Op zoek naar vrede en vrijheid
Het koor van het 4 Mei-Projekt zingt deze avond in de Der Aa-kerk liederen en moderne composities over mensen die op allerlei verschillende manieren op zoek zijn naar vrede en vrijheid. Over slaven die door hun opstand vrijheid verwerven in een nieuwe staat, zoals in de compositie van de Haïtiaans-Amerikaanse componist Sidney Guillaume over Haïti. Over vrede en vrijheid in Europa, zoals in het speciaal voor het 4 Mei-Projekt gecomponeerde werk Dona Nobis Pacem van Feike van Tuinen. Over innerlijke vrijheid zoals in Being Peace van Russell Peterson op teksten van Thich Nath Hanh of de gevaren van de zoektocht naar vrijheid over zee zoals in de Finse liederen van Aulis Sallinen.  

Het koor van het 4 Mei-Projekt  staat onder leiding van dirigent Pieter Kole en wordt begeleid door Olga Karelova (piano), Marlon Valk (saxofoon), Fiona van der Marel (fluit), Tsjisse de Jong (slagwerk) en Kees Boomsma (bariton).

Jeugdtheaterschool
Jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool VRIJDAG uit Groningen verbeelden dilemma’s rond vrijheid in korte voordrachten op basis van gedichten van onder andere Marion Bloem en Ilja Pfeijffer. De regie is in handen van Hannah de Vries. Licht en geluid worden verzorgd door Louwrens Ellens.

Entree  € 14,- / Korting: t/m 18 jaar, CJP of Stadjerspasvoucher  € 7,-
Informatie en reservering: www.4meiprojekt.nl

 

 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen