Agenda

naar overzicht

Concert Liesbeth Wildeveld en Sven Otte

Concert in de kerk van Klein Wetsinge

In de kerk van Klein Wetsinge geven Liesbeth Wildeveld en Sven Otte zondag 13 december een concert.

Sven Otte werd in Münster geboren en begon op 17-jarige leeftijd met de contrabasstudie. Hij studeerde aan de conservatoria van Essen en Keulen en volgde diverse masterclasses. In Duitsland speelde hij bij verschillende orkesten. In 1998 won hij een internationaal concours voor contrabassisten in Edinburgh. Naast klassieke muziek houdt Sven Otte zich ook intensief bezig met jazzmuziek en improvisatie. Sinds 1998 is hij lid van het Noord Nederlands Orkest.

Liesbeth Wildeveld studeerde hoofdvak piano aan het Prins Claus Conservatorium en als bijvak muziekwetenschappen aan de RUG.  Na het afronden van de studie studeerde ze verder bij Sylvia Traey in Antwerpen.  Momenteel is ze werkzaam als kamermusicus en begeleider zowel op piano als klavecimbel en houdt zich intensief bezig met het begeleiden van jong talent.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is de afgelopen maanden in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Uitvoerenden
Sven Otte - contrabas
Liesbeth Wildeveld - klavecimbel 

Aanvang concert: 14.00 uur
Entree: € 10,-

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen