Agenda

naar overzicht

Concert Meesters & Gezellen in de Der Aa-kerk

A capella kamerkoor

Zondagmiddag 7 februari voert een a capella kamerkoor, bestaande uit vier meesters en twintig gezellen, een bijzonder programma uit in de Der Aa-kerk.

Da pacem
Onder leiding van de beroemde Letse koordirigent Sigvards Kļava studeren de zangers in januari een programma in dat in februari in het hele land wordt uitgevoerd. En dit jaar gebeurt dat voor het eerst ook in Groningen. Het programma stelde Kļava speciaal samen met in gedachten zijn permanente wens in een vreedzame wereld te leven: Da pacem, 'geef ons vrede'. Het is passend voor de Meesters en de Gezellen, maar ook passend voor de dirigent zelf: voor de meester die hij is in het kneden van de koorklank, in vocale nuances en het verwezenlijken van een bijna mystieke verhevenheid in zijn interpretaties. Op het programma staan onder meer werken van Nystedt, Schnittke, Weelkes en Pärt.

Masterclasses
Praktijkervaring opdoen bij door de wol geverfde collega’s in het vak: dat wil elke ambitieuze zanger die een passie heeft voor ensemblezang. Twintig jonge zangers in opleiding of recent afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria krijgen deze uitgelezen kans. De 'gezellen' voeren samen met hun 'meesters' datgene uit wat zij in de weken daarvoor hebben geleerd in masterclasses van Sigvards Kļava en van zangcoach Geert Berghs. De meesters zijn vier zeer ervaren koorzangers: twee zingen bij het Nederlands Kamerkoor en twee bij Cappella Amsterdam. 

Entree: € 20,- / € 10,- (onder de 30 jaar)
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Meesters & Gezellen

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen