Agenda

naar overzicht

Concert Meesters&Gezellen

20:15 - € 20,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving
Foto's: Donald Bentvelsen Foto's: Donald Bentvelsen

Meesters&Gezellen onder leiding van Sigvards Kļava (chef-dirigent en artistiek leider van het Lets Radiokoor)

Vrijdagavond 24 februari is er een bijzonder concert in de Der Aa-kerk: Meesters&Gezellen. Meesters&Gezellen is een project voor jonge getalenteerde zangers die samen met hun ervaren collega’s van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam een a capella-programma uitvoeren. 

Voor deze editie heeft de Letse meesterdirigent Sigvards Kļava een spannend en veelzijdig programma samengesteld. Daarbij ligt de nadruk op de Noord-Europese koortraditie, met werken van de Fin Einujohani Rautavaara, de Est Arvo Pärt, de Letten Pēteris Vasks en Ēriks Ešenvalds en de Zweed Sven-David Sandström. 

Wat deze werken met elkaar gemeen hebben is de uitgekiende balans tussen gesloten koorzang en solistische momenten op basis van een overwegend welluidende, tonale muzikale techniek. Daardoor passen de Fest-und Gedenksprüche van Johannes Brahms ook zo goed in dit gezelschap.

Masterclasses
Praktijkervaring opdoen bij door de wol geverfde collega’s in het vak: dat wil elke ambitieuze zanger die een passie heeft voor ensemblezang. Twintig jonge zangers in opleiding of recent afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria krijgen deze uitgelezen kans. De 'gezellen' voeren samen met hun 'meesters' datgene uit wat zij in de weken daarvoor hebben geleerd in masterclasses van Sigvards Kļava en van een zangcoach. De meesters zijn zeer ervaren koorzangers van het Nederlands Kamerkoor en van Cappella Amsterdam. 

Programma
Sven David Sandstrøm / Henry Purcell – Hear my Prayer, oh Lord
Einojuhani Rautavaara – Die erste Elegie
Arvo Pärt – Virgencita
Johannes Brahms – Fest- und Gedenksprüche opus 109
Ēriks Ešenvalds – Sun Dogs, deel 1. The Witnesses en deel 2. The Beauty of this Miracle
Peteris Vasks – Our Mother’s Names

Entree: € 20,- / € 10,- (jonger dan 25 jaar/student)
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen