Agenda

naar overzicht

Concert Nederlands Studenten Kamerorkest

foto: Ruud Hoogeboom foto: Ruud Hoogeboom

Tournee NESKO

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) gaat ook dit jaar weer met een schitterend programma op tournee door Nederland. In de eerste twee weken van april brengt het orkest, bestaande uit veertig jonge, ambitieuze amateurmusici in zes studentensteden kamermuziek ten gehore. Dinsdag 7 april speelt het orkest in de Der Aa-kerk.

Nesko biedt met het 1e vioolconcert van Saint-Saëns een podium aan de jonge, veelbelovende violiste Maria Milstein. Ook staat er een opdrachtcompositie, getiteld ‘Caminos’, op het programma, die geschreven wordt door de Argentijnse, maar in Nederland afgestudeerde en woonachtige, componist Rodrigo Faina. Dirigent van Nesko is Lucas Vis, een zeer ervaren pedagoog en dirigent, die bijzonder enthousiast is over het werken met studenten.

Programma
Stravinski – Pulcinella Suite
Saint-Saëns – Vioolconcert nr. 1 in A groot, solist: Maria Milstein
Faina – Caminos
Mendelssohn – Symfonie nr. 4, ‘Italiaanse’

Over Nesko
Nesko werd in oktober 1964 opgericht om studenten de kans te bieden in een kamerorkest te musiceren. Het Nesko wordt jaarlijks opnieuw samengesteld uit zo'n veertig ambitieuze studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. Hen wordt de mogelijkheid geboden zich twee weken intensief bezig te houden met kamermuziekrepertoire. Het Nesko-bestuur stelt ieder jaar samen met de dirigent een uitdagend programma samen uit de uitgebreide kamermuziekliteratuur. Het speelniveau en de originaliteit staan bij Nesko voorop. Dit heeft geleid tot een reputatie van kwaliteit en eigenzinnigheid.

Meer algemene informatie over het orkest en een uitgebreide programmatoelichting is te vinden op de website van het Nesko.

Entree
Voorverkoop: € 15,- (normale prijs) / € 10,- (kortingsprijs voor studenten en jongeren tot 16 jaar)
Aan de deur: € 16,- / € 11,-

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen