Agenda

naar overzicht

Gratis concert Ricciotti Ensemble in de Der Aa-kerk

Straatsymfonieorkest

Het Ricciotti Ensemble is het meest onorthodoxe orkest ter wereld. Zaterdag 26 maart treedt het ensemble op in de Der Aa-kerk. De toegang is gratis.

Straatsymfonieorkest
Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit veertig jonge, geestdriftige musici. Het ensemble heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het opzoeken van nieuwe doelgroepen en optreden op gekke plekken, zoals een asielzoekerscentrum, gevangenis of zelfs in een vliegtuig. Het Ricciotti speelt niet alleen de mooiste klassieke stukken, maar ook jazz, pop en wereldmuziek. Jazztrio Kapok speelt als solistentrio mee tijdens dit concert.

Buiten de geijkte kaders
Het Ricciotti Ensemble wil laten zien en horen dat orkestmuziek niet gebonden is aan pakken en serieuze gezichten. Ricciotti laat zien dat het ook anders kan. Muziekmaken is leuk en kan overal, voor en met iedereen. Het ensemble brengt muziek dicht bij mensen en buiten de geijkte kaders. En omdat muziek in een andere omgeving klinkt wordt die ook anders beleefd. Een optreden van het Ricciotti is daardoor ook voor de doorgewinterde concertbezoeker een belevenis.

Jazztrio Kapok
Het ensemble speelt in de Der Aa-kerk samen met jazztrio Kapo. Kapok combineert elementen uit verschillende genres en tradities: de frasering en harmonieën van de jazz; de podiumenergie van pop en funk; de grooves en percussie-instrumenten uit rootsmuziek; de interactie en de abstracte geluidencombinaties uit de vrije improvisatie. Ook het instrumentarium is ongewoon – een basinstrument ontbreekt, de drumkit is zelf samengesteld en het melodie-instrument is de hoorn. De band ontving voor het tweede album Kapok (2014) de prestigieuze Edison Jazz Publieksprijs, en won eerder zowel de Dutch Jazz Competition als de European Jazz Competition. 

Entree: gratis

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen