Agenda

naar overzicht

Concert festival Soundsofmusic in de Der Aa-kerk

22:00 - € 17,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Cellomondo en Diamanda Dramm

Eind oktober is het weer tijd voor het festival Soundsofmusic. Ook dit jaar is de Der Aa-kerk weer een van de bijzondere festivallocaties tijdens Soundsofmusic.

Celliste Katharina Gross speelt met slagwerker Arnold Marinissen in de nachtelijke Der Aa-kerk nieuwe stukken uit haar Cellomondo-project. Het resultaat is een sfeervolle nocturne met verstilde ambient-achtige muziek die subtiel de kerk vult. 

Diamanda Dramm (viool) speelt de imponerende solo de terrae fine van de Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas. 

Katharina Gross
Celliste Katharina Gross (Hartberg, Oostenrijk) studeerde aan de Musikhochschulen Lübeck  en aansluitend aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Ze behaalde verschillende internationale prijzen en soleerde met onder andere het Staatsorkest Kiev, het Philharmonisch Orkest Klausenburg, het Staatsorkest Kassel, de Thüringer Symphoniker en de Salzburg Chamber Soloists. Gross gaf wereldwijd solo- en kamermuziekconcerten, onder andere in het Concertgebouw, Muziekgebouw aan 't IJ, Festival Santander in Spanje, het Fadj Festival in Teheran en het Al Bustan Festival in Beirut. Ze speelde met het Parkanyi Kwartet en het Deense Esbjerg Ensemble. Verder was zij mede-oprichtster en lid van het Nederlandse Fresco Trio.

Cellomondo
In 2014 riep Katharina het project Cellomondo in het leven. Voor dit project vraagt ze componisten van over de hele wereld nieuwe werken voor haar te schrijven voor cello solo met of zonder (live) elektronica. Hiermee wil Gross aantonen hoe divers muziek geschreven voor slechts één instrument kan zijn. Sinds de start van het project heeft Cellomondo maar liefst dertien nieuwe werken voor cello opgeleverd. Tijdens de Gaudeamus Muziekweek begin september in Utrecht speelde zij alle composities die tot nu toe ontstonden in de vorm van een cellomondo-marathon.

Diamanda Dramm
Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam tussen sleutelfiguren van de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie. Haar spelstijl en programma’s worden gekenmerkt door een combinatie van alledrie. In 2015 ontving ze de prestigieuze Kersjes Vioolbeurs. Op haar dertiende bracht ze Raadsels van Louis Andriessen in première in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2005. Diamanda is als jongste lid deel van Splendor Amsterdam. Diamanda studeerde in Boston aan het New England Conservatory, waar ze in 2013 de John Cage Award ontving voor haar contributie aan hedendaagse muziek. Zij keerde terug naar Nederland om bij Vera Beths te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In mei 2015 behaalde Diamanda haar Master met onderscheiding en won daarbij de Nicolai Prijs voor meest bijzondere eindexamen.

Yoga in de Der Aa-kerk
Voorafgaand aan het concert is er om 16.30 uur een bijzondere yogasessie met yogadocente Rhodes Selhorst en celliste Katherina Gross. Opgave via rhodes@yoga-groningen.nl. Deze yogasessie is gratis toegankelijk met een Soundsofmusic-dagkaart voor de vrijdag, kosten losse reservering: € 8,

Soundsofmusic
Een festival voor nieuwsgierige oren: dat is het festival Soundsofmusic, van 27 oktober tot en met 30 oktober in Groningen. Het festival belooft bijzondere muziek, op vaak bijzondere locaties. Soundsofmusic biedt jazz, improvisatie, hedendaags klassiek, experimentele projecten en elektronische muziek. Nieuwe composities van jonge talenten en concerten van internationale topmusici wisselen elkaar af.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.soundsofmusic.nl.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen