Agenda

naar overzicht

Concert Suzanne Savage Jazz Quartet

Concert in Klein Wetsinge

Zondagmiddag 16 oktober geeft het Suzanne Savage Jazz Quartet een concert in de kerk van Klein Wetsinge.

Suzanne Savage 
Suzanne Savage komt uit Belfast en heeft haar leven aan de muziek gewijd. Op haar achtste begon ze met viool. Tijdens haar opleiding zang aan Queens University bleef ze continu optreden. Jazz, moderne muziek en drums begonnen langzamerhand een steeds grotere rol te spelen in haar muzikale leven. Haar optredens verplaatsten zich van rumoerige bars naar tv-studio’s en internationale tours, terwijl zij langzamerhand een gevestigd artiest in de Noord-Ierse muziekscene werd. Ze werkte samen met componisten als Wiliam Barton, Andrea Molino en Hugo Smit. Na een periode in Italië te hebben opgetreden heeft Suzanne getourd met Riverdance. Daarna kwam ze terecht in Dublin. Ze woont en werkt tegenwoordig afwisselend in Belfast, Dublin en Karlsruhe, Duitsland.

Sebastian Demydzuk
Suzanne Savage speelt deze middag in de kerk van Klein Wetsinge met Sebastian Demydzuk, Sven Otte en Felix Degenaar. Sebastian Demydzuk is een breed georiënteerde drummer en producer. Hij speelt in verschillende jazzformaties, popbands en wereldmuziekgroepen. Zo speelde hij een geruime tijd met het kwintet van Francien van Tuinen met als hoogtepunten een internationale tour en een optreden op het North Sea Jazz Festival. Hij staat bekend om zijn creatieve spel en veelzijdigheid en is gespecialiseerd in onregelmatige maatsoorten. 

Sven Otte
Sven Otte studeerde aan de conservatoria van Essen en Keulen. In Duitsland speelde hij bij verschillende symfonieorkesten en was daarnaast actief in de lichte muziek. Sinds 1998 is hij lid van het Noord Nederlands Orkest. Naast zijn orkestbaan treedt Sven Otte regelmatig op in kamermuziekformaties. Hij speelde in het Marc Brenken Trio en is lid van het Emsland Ensemble. De liefde voor jazz en wereldmuziek speelt nog steeds een grote rol bij zijn activiteiten. Hij begeleidt vocalisten in die genres en schrijft eigen composities, waarin hij graag de grenzen tussen lichte en klassieke muziek opheft.

Felix Degenaar
Felix Degenaar is jazzpianist, componist, arrangeur en toetsenman. Hij studeerde af aan het Gronings Conservatorium als musicus Piano Lichte Muziek. Sinds 1989 maakt Felix als pianist, arrangeur, bandleider en/of toetsenist deel uit van bands als Rammenas, de Hasan Band, Aquarela do Brasil, Organic, Noordpool Composers Orchestra, Sweet Thing en Zawinul Ziggurath. Hij vormt een helft van het jazzpianoduo Meiborg & Degenaar. Felix' spel kenmerkt zich door virtuositeit en een moderne harmonische opvatting. 

Bezetting
Suzanne Savage - vocals, Sven Otte - double bass, Felix Degenaar - piano, Sebastian Demydzcuk - drums

Aanvang 16.00 uur
Entree: € 15,-
Reserveren via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl, telefonisch op 06 546 854 05, of persoonlijk in de kerk.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen