Agenda

naar overzicht

Concert Temple Church Choir uit Londen

Gratis concert beroemd koor

Dinsdag 28 juli geeft het koor van de Temple Church in Londen een gratis concert in de Der Aa-kerk. 

Het koor van Temple Church London behoort tot de beste koren van Engeland. Het koor bestaat uit achttien koorzangers en twaalf professionele choirmen (alt, tenor en bas). Deze choirmen hebben allen een professionele vocale opleiding en velen van hen zijn succesvolle solisten met een wereldwijde carrière. De koorknapen volgen naast hun studie koorscholing en treden zowel in Engeland als in het buitenland op. Director of Music is Roger Sayer. Het koor wordt begeleid door Gregg Morris, organist van de Temple Church.

Magna Carta
Het concert in de Der Aa-kerk staat in het teken van 800 jaar Magna Carta. De Magna Carta (ook wel Magna Charta, Latijn voor grote oorkonde) is de naam van het handvest over vrijheden en rechtspraak dat de Engelse koning Jan zonder Land op 15 juni 1215 ondertekende in een weiland bij Runnymede, nabij Windsor. De UNESCO heeft de Magna Carta in 2009 opgenomen op de Werelderfgoedlijst voor documenten, omdat het een mijlpaal is van vrijheid en democratie met een wereldwijde invloed. De Magna Carta is een van de beroemdste documenten uit de Engelse geschiedenis.

Roger Sayer
Roger Sayer is organist en director of music van de Temple Church in Londen en plaatsvervangend directeur van het Londen Symphony Chorus. Ook is hij de orgelsolist op de soundtrack van de film Interstellar, die eind 2014 werd uitgebracht. Sayer was orgelstudent in St Paul's Cathedral in Londen en hij heeft vele prijzen gewonnen. Het koor van de Temple Church heeft onder zijn leiding opgetreden op BBC Radio 3 en Classic FM en in Washington DC.  

Gregg Morris
Gregg Morris was organist in St George's Chapel, Windsor Castle en bij Jesus College in Cambridge. Ook speelde hij in St Martin-in-the-Fields in Londen. Sinds 2006 is hij organist in de Temple Church in Londen. Zijn uitgebreide repertoire richt zich op barokmuziek - met name de werken van Bach en Buxtehude - en Franse en Engelse muziek uit de 20e eeuw.

De entree voor dit concert is gratis.
Zie voor meer informatie de website over deze concerttour door Nederland van het Temple Church Choir.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen