Agenda

naar overzicht

Concert The Northern Consort met organist Vincent van Laar

Schnitgerfestival

Van vrijdag 16 oktober tot en met zondag 18 oktober vindt in Groningen een Schnitgerfestival plaats. Iedereen kan een weekend lang genieten van concerten op de drie Schnitgerorgels in de stad Groningen, waaronder het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk

Zaterdag 17 oktober is er in de Der Aa-kerk om 16.00 uur een matineeconcert door The Northern Consort en organist Vincent van Laar. Feestelijke werken van J.Haydn en W.A. Mozart maken dit uniek concert tot een sprankelende middag voor alle muziekliefhebbers. Tijdens dit concert wordt duidelijk dat het orgel ook onderdeel kan zijn van een orkest.

Uitvoerenden
The Northern Consort 
Vincent van Laar, orgel 

The Northern Consort is een ensemble dat in samenstelling varieert, met als kern Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen. Organist Vincent van Laar is als continuospeler verbonden aan het Concerto d’Amsterdam en The Northern Consort.

Groningen Orgelstad
Het Schnitgerfestival wordt georganiseerd door Stichting Groningen Orgelstad. Doel van deze stichting is het aanbod van orgelactiviteiten in de stad Groningen te versterken en uit te bouwen. De nadruk van de activiteiten ligt op de organisatie van het Schnitgerfestival rondom barokmuziek, waarin de Groningse Schnitgerorgels een prominente rol vervullen.

Aanvang: 16.00 uur; met pauze
De zaal is open vanaf 15.30 uur.
Entreeprijs: € 22,50 / CJP € 12,50 / t/m 12 jaar gratis
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van het Schnitgerfestival.

 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen