Agenda

naar overzicht

Concert Tinto Sol in de kerk van Klein Wetsinge

Salsa en Flamenco

Zondag 3 april geeft Tinto Sol een concert in de kerk van Klein Wetsinge. De naam Tinto Sol verwijst naar de rode gloed van de avondzon en ook naar de kleur van  rode wijn -vino tinto- uit het warmbloedige Spanje. Maar Tinto Sol is vooral een gezelschap dat op geheel eigen wijze en in een bijzondere bezetting muziek maakt vanuit de flamenco en Latijns-Amerikaanse traditie.

Stem en gitaar, van oudsher dé flamenco-instrumenten, krijgen in Tinto Sol gezelschap van de piano, die in een vrije rol de muziek van subtiele klankkleuren voorziet. Deze bezetting maakt het mogelijk om een breed scala aan stemmingen op te roepen: van intiem, transparant, tot stevig, ritmisch en passievol.

Flamenco
Tinto Sol speelt eigen composities en bewerkingen van traditionals uit de flamenco en de Latijns-Amerikaanse muziekwereld. In het programma is ook plaats voor Spaanse dans en percussie (castagnetten en caja)

Tinto Sol bestaat uit Marietta Rust (zang en percussie), Pascal Binneweg (gitaar) en Erik Huele (piano). De muzikanten van Tinto Sol hebben allen een rijke podiumervaring. Zij speelden in diverse bezettingen onder andere in de Heineken Music Hall en Het Bimhuis te Amsterdam, op het Noorderzonfestival in Groningen en bij de Dutch Open Polo in Lage Vuursche. Voor Hilversum 4 en Radio Noord verzorgden zij radio-optredens. In het buitenland speelden zij onder meer in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden.  

Aanvang 16.00 uur, inloop vanaf 15.30
Entreeprijs € 12,50 
Reserveren via e-mail kleinwetsinge@blgroningen.nl, telefonisch op 06 546 854 05, of persoonlijk in de kerk.
Na het concert is er een Mexicaanse-Spaanse aanschuiftafel. Lekker eten samen met de artiesten (alleen op reservering, prijs €15,-). 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen