Agenda

naar overzicht

Concert Ton Sur Ton

Muziek en verhalen rondom het thema 'geboorte'

Het gezelschap Ton Sur Ton geeft zondagmiddag 27 december een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Het thema van dit concert is 'geboorte'. 

Ton Sur Ton bestaat uit Josine Zeijen, Ties Jan Eekhof en Cees Booij. In verhalen en gedichten komen deze middag allerlei aspecten van geboren worden aan de orde: vrolijke en verdrietige, grappige en ernstige. Cellomuziek verbindt de teksten met elkaar. De muziek vormt een bedding waarin gedichten en verhalen nog  expressiever kunnen worden dan ze van zichzelf al zijn. De muziek is van Bach, Britten, Gubaidulina, Reger en Prokofjef. Josine Zeijen speelt cello en Ties Jan Eekhof leest de verhalen en de gedichten.

Josine Zeijen
Josine Zeijen volgde haar opleiding aan de conservatoria van Maastricht en Rotterdam. Daarna heeft ze nog vele jaren privélessen gevolgd bij onder andere Elias Arizcuren en Ran Varon. Ze is jarenlang vaste remplaçante geweest bij het voormalig Frysk Orkest en het Noord Nederlands Orkest en ze heeft aan verschillende muziekscholen lesgegeven. Ze speelt op een cello gebouwd door de Utrechtse vioolbouwer Serge Stam.

Ties Jan Eekhof                                                                                                                      
Vanaf zijn vroege jeugd heeft Ties Jan Eekhof belangstelling voor lezen en literatuur. Zijn vader, die Dostojevski las en herlas en daarover  met zijn kinderen praatte, was daarbij heel bepalend. Eekhof studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen en hij gaf Nederlands aan leerlingen op de Pabo en de middelbare school. 

Cees Booij
Cees Booij kreeg zijn opleiding schilderen en tekenen aan de academies van Breda,Tilburg en Groningen. Hij heeft in binnen-  en buitenland geëxposeerd. De laatste jaren houdt hij zich ook professioneel met fotografie bezig. Literatuur en muziek hebben altijd zijn interesse gehad. Jarenlang maakte hij een muziekprogramma voor een regionale omroep. 

Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 10,-

Aansluitend wordt er een high tea geserveerd. Prijs voor deze high tea is € 12,50. Combiprijs concert en high tea is € 20,-. Reserveren voor deze high tea via inezgeenen@gmail.com of telefonisch: 06-54685405. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen