Agenda

naar overzicht

Concert Voca Me

Luister naar mijn stem

Zaterdag 15 november zingt het Oost-Nederlands Vrouwenkamerkoor Voca Me in de Der Aa-kerk. Componist Bernard van Beurden schreef speciaal voor Voca Me een nieuw concert: Luister naar mijn stem.

Voca Me
Voca Me is een vrouwenkoor voor geoefende zangeressen uit Overijssel. Onder leiding van dirigent Yt Nicolai, in samenwerking met actrice Kathenka Woudenberg en een ensemble bestaande uit viool, violoncello, saxofoon, accordeon en slagwerk heeft Voca Me een programma voorbereid waarin een hoofdrol is weggelegd voor vier bijzondere vrouwen uit de geschiedenis en de huidige tijd: abdis Hildegard von Bingen (componist en arts aan het eind van de 11e eeuw), de Birmaanse oppositieleidster Aung San Su Kyi, Ericka Huggins (activiste voor de rechten van de zwarte bevolking) en de mythische Hecuba, koningin van Troje. 

Bernard van Beurden
Luister naar mijn stem werd geschreven door componist Bernard van Beurden. Van Beurden studeerde viool en altviool aan het Amsterdams Conservatori­um. Zijn composities bestrijken een breed en gevarieerd terrein: van kamermuziek en koormuziek tot harmonieorkest of blazersensemble. Ook schreef hij muziek bij veel toneelstukken en muziektheaterstukken. Recent werkte hij aan opdrachten voor onder andere het Nederlands Kamerkoor, the Amsterdam Brass Quintet, strijkorkest Camerata Ardesko, het Frysk Fanfareorkest en het Drents Jeugdharmonieorkest.

Dirigent Yt Nicolai
Yt Nicolai studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het conservatorium van Enschede. Ze dirigeerde veel oratoriumkoren, kamerkoren en projectkoren. Haar carrière begon met kamerkoor Canteklaer in Enschede, dat zij in 1989 oprichtte. Naast het gangbare repertoire zoals de passies van Bach, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Händels Messiah en de Schöpfung van Haydn, programmeert Nicolai graag minder bekende en nieuwe werken van bijvoorbeeld Joost Kleppe, Bernard van Beurden en Alfred Desenclos.

Entree: € 17,50. Kaarten zijn rechtsboven op deze pagina verkrijgbaar.

Zie voor meer informatie de website van Voca Me.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen