Agenda

naar overzicht

Concert homomannenkoor Zangzaad

Afscheid dirigente

Zaterdagmiddag 4 juli neemt homomannenkoor Zangzaad afscheid van zijn dirigente Dorothee Swellengrebel met een concert in het kerkje van Leegkerk

Dorothee is dan vier jaar lang dirigente geweest van het koor en heeft met de mannen van Zangzaad veel memorabele momenten beleefd, zoals het Jubileumconcert in november 2013 en vorig jaar de deelname aan het Various Voices Festival in Dublin. 

Zangzaad
Het repertoire van Zangzaad is heel breed. Het koor zingt liederen door alle perioden en genres heen: van klassiek over musical en jazz tot pop en populair. Er wordt meestal vierstemmig gezongen, zowel a capella als met muzikale begeleiding. Naast ‘zangliedjes’, waar de mooie samenklank centraal staat, brengen de mannen flitsende shownummers met beweging en choreografie. Nu eens stil ingetogen, dan weer vrolijk gek met toeters en bellen: Zangzaad wil alle registers bespelen. En natuurlijk staan op het repertoire ook nummers over mannen die op mannen vallen en songs waarin met vooroordelen over homoseksualiteit wordt afgerekend. 

Dorothee Swellengrebel
Dorothee (Peize, 1985) is sinds augustus 2011 dirigente van Zangzaad. Al jong was ze met muziek bezig. “Ik kom uit een muzikaal gezin. Toen ik op m’n veertiende in een rockbandje zong en zonder stem thuiskwam, raadde mijn moeder me aan van piano- naar zangles over te stappen.”

In 2010 studeerde ze af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze is nu deeltijds muziekdocente in Groningen en Emmen. “Onderwijs garandeert een inkomen. Maar het leukste zijn de koren. Mannenstemmen zijn heel anders dan vrouwenstemmen, het dirigeren van Zangzaad was altijd een grote uitdaging." 

Aanvang 15:00 uur 

Deur open vanaf 14:30 uur 
Kaarten voor € 5,-- verkrijgbaar online op de website van Zangzaad.en bij Zangzaadleden.
De bestelde kaarten liggen dan klaar bij de ingang 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen