Agenda

naar overzicht

Kerstconcert Credo Kiev Koor

20:00 - € 25,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Gewijde koorzang uit de Oekraïne

Donderdag 21 december geeft het Credo Kiev Koor een concert in de Der Aa-kerk. Het koor - dat verschillende internationale concoursen heeft gewonnen- staat onder leiding van Boghdan Plish.

Klassieke en moderne werken
Loepzuivere, betoverende, gewijde koorzang uit de Oekraïne, geworteld in de Oosters orthodoxe en Byzantijnse geschiedenis met in hun veelzijdige repertoire hedendaagse bewerkingen van moderne Oekraïense componisten, maar ook internationale componisten als Arvo Pärt, Aleksandar Schetinskiy en Valentin Silvestrov. Tijdens hun toernee langs Nederlandse theaters brengt het koor een programma van klassieke en moderne werken van hedendaagse componisten en bewerkingen van volksliederen.

Professionele muzikanten
Het koor werd opgericht in 2002. Alle zangers van het koor zijn professionele muzikanten. De dirigent van het koor is Bogdan Plish, winnaar van de Grand Prix van de Oekraïense competitie voor koordirigenten en chef dirigent van het Nationale Opera en Ballet Theater van Oekraïne.

Vanaf het begin is Credo er in geslaagd om de aandacht van een breed scala aan muziekfans te trekken. Het koor ontvangt lovende kritieken van de meest invloedrijke muzikanten van het land en in het buitenland. Het repertoire van het koor bestaat uit a capella muziek van de 16e tot en met de 21e eeuw, volksmuziek en stukken van het genre cantate-oratorium, die worden uitgevoerd in samenwerking met de beste orkesten van het land. Tijdens het uitvoeren van gewijde muziek streven deze koorkunstenaars naar de hoogste artistieke eenheid waarin de warmte en spiritualiteit centraal staat.

Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 25,- (€ 1,50 servicekosten per transactie)
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.
Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47) en Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53).

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen