Agenda

naar overzicht

Culturele Zondag: Annegreet van Bergen UITVERKOCHT

Van Bergen vertelt over haar boeken De Gouden Jaren

Zondag 9 oktober is journalist Annegreet van Bergen te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk.

Annegreet van Bergen
Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burnout, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In 2010 publiceerde ze het indrukwekkende Mijn moeder wilde dood. Van het boek Gouden jaren, dat in augustus 2014 verscheen zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis prijs en de NS Publieksprijs en won de Hebban Publieksprijs 2015 voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

Culturele Zondag
Tijdens deze Culturele Zondag vertelt Annegreet van Bergen in de kerk van Leegkerk over haar boek De Gouden JarenGouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?

Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Deze voorstelling is uitverkocht.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen