Agenda

naar overzicht

Culturele Zondag: Louwrens Hacquebord

Poolonderzoeker te gast in Leegkerk

Zondag 15 maart vertelt de internationaal befaamde poolonderzoeker Louwrens Hacquebord tijdens de Culturele Zondag in Leegkerk over zijn werk.

Hacquebord, emeritus-hoogleraar Arctische en Antarctische studiën, is 34 jaar verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij stond aan de basis van het Groningse Noordpoolonderzoek, dat heeft geleid tot de oprichting van het Arctisch Centrum, waar hij ook directeur van was. Het centrum is onder zijn leiding een van de gezichtsbepalende onderzoeksintsituten van de RuG geworden.

Naast vele wetenschappelijke publicaties schreef Hacquebord ook een aantal boeken voor het grote publiek, bijvoorbeeld over de walvisjacht bij Spitsbergen en over een expeditie in 1992 naar Nova Zembla.

Deze Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk (net buiten de stad Groningen, achter de wijk Gravenburg) wordt georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen en de Culturele Onderneming. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Vorig jaar waren onder meer  Meindert Talma, Miranda van Kralingen en Mathijs Deen te gast tijdens de Culturele Zondagen. Dit jaar zijn onder andere Wim Brands en Port of Call te gast.  

Entree: € 5,-
Kaarten zijn verkrijgbaar rechtsboven op deze pagina.
Kaarten zijn ook te koop bij Het Hanze Huis en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof). 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen