Agenda

naar overzicht

Culturele Zondag: Lucette van den Berg

Jiddische muziek

Zondag 24 april is zangeres Lucette van den Berg te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Lucette van den Berg is een van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie jiddische zangeressen. Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en Noord-Amerika. Haar debuut-CD Zing Shtil is door de recensenten met veel lof ontvangen. 

Klassieke zang
Lucette is geboren in Kampen en ze begon op zevenjarige leeftijd met haar eerste pianolessen. Maar haar echte passie was zingen en na slechts enkele zanglessen werd zij op zeventienjarige leeftijd aan het conservatorium in Zwolle aangenomen voor klassiek zang. Na haar studie zong zij als soliste in opera’s, oratoria en liedrecitals, terwijl zij in haar studeerkamer, voor haar eigen plezier, jiddische liedjes begon te zingen. 

Jiddische muziek
Lucette is een zangeres die vooral speciaal voor haar geschreven, repertoire zingt. Zij wil de Jiddische muziek niet alleen laten horen in al haar pracht, maar ook verder ontwikkelen. Daarom is zij initiator en artistiek directeur van het Jiddisch Festival Leeuwarden, dat in 2008 voor het eerst plaatsvond. 

Expressieve stem
Lucette is een opvallende performer, met een uitzonderlijke warme en expressieve stem met geheel eigen geluid. Haar unieke repertoire omvat nieuw materiaal dat door componisten als onder andere Alan Bern (Brave Old World) en dichter/componist Mikhoel Felsenbaum speciaal  voor haar is geschreven. Ook componeert zij zelf liederen, die in haar programma Vint fun Berg, naast de liederen van Felsenbaum, te horen zijn. Ze heeft gewerkt met Alan Bern, Georg Brinkmann, Efim Chorny, Christian Dawid, Suzanne Ghergus, Sanne Möricke, Lorin Sklamberg, Shtetl Band Amsterdam, Mazzeltov en vele anderen. Haar optredens zijn te zien en te horen geweest bij onder andere de AVRO, KRO, Joodse Omroep, EO en WDR (Duitsland).

Entree: € 7,50
Kaarten zijn zowel via deze website als via boekhandel Godert Walter en boekhandel Van der Velde verkrijgbaar.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen