Agenda

naar overzicht

Culturele Zondag: Poëziemarathon

Poëziemarathon tijdens Poëzieweek

Zondag 31 januari is de eerste Culturele Zondag van het nieuwe jaar. In de kerk van Leegkerk dragen Saskia Stehouwer en Jane Leusink voor uit eigen werk. Ook gaan ze met elkaar in gesprek over poëzie in het algemeen en hun eigen gedichten in het bijzonder. 

Deze Culturele Zondag valt in de Poëzieweek. In Groningen wordt voor de zeventiende keer tijdens deze week de Poëziemarathon georganiseerd. Gedurende die hele week staat Groningen bol van poëzie in vele vormen op vele locaties.

Saskia Stehouwer
Saskia Stehouwer (Alkmaar, 1975) studeerde Nederlands en Engels aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte ruim tien jaar als redacteur en projectleider bij SAVUSA, het Zuid-Afrika instituut van de Vrije Universiteit. Haar gedicht Glimp haalde de top-20 van de Türing Nationale Gedichtenprijs 2012 en diverse van haar gedichten werden gepubliceerd in tijdschriften en bloemlezingen. In oktober 2014 verscheen haar debuutbundel Wachtkamers, die bekroond werd met de C. Buddingh'-prijs 2015. 

Jane Leusink
Jane Leusink (1949) is dichter, docent aan de Schrijversvakschool Groningen en recensent poëzie voor het literaire weblog Tzum. Ze heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd en ontving in 2003 de C. Buddingh’-prijs voor haar debuut Mos en gladde paadjes. De bundel Erato verscheen in 2005, Er is weinig aan de lente veranderd in 2008 en Tot alles goed strak staat in 2011. In oktober verscheen Een grazende streep in de lucht. Ze zat in de redactie van Kwam iemand in de tuin vanmiddag, hommage aan de dichter C.O. Jellema en in die van Wierde van Wierum. In 1999 verscheen het kook-, lees- en kijkboek Koken op het Hogeland, dat in datzelfde jaar een van de Best Verzorgde Boeken werd. Leusink is werkzaam geweest aan respectievelijk het Spinoza-lyceum te Amsterdam en aan de faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit te Groningen, Emmen en Utrecht.

Entree € 7,50 
Kaarten zijn zowel via deze website als via boekhandel Godert Walter en boekhandel Van der Velde verkrijgbaar.

Aanvang: 15.30 uur (inloop 15.00 uur) 
Er is een nazit vanaf 17.00 uur 

 

 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen