Agenda

naar overzicht

Culturele Zondag : Theatergroep WAARK (UITVERKOCHT)

Ik goa noar Tahiti

Zondag 17 mei speelt theatergroep WAARK tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk het stuk Ik goa noar Tahiti. Een voorstelling over de dramatische laatste dagen van de Groningse kunstenaar, drukker en dichter Hendrik Nicolaas Werkman, die zeventig jaar geleden, drie dagen voor de bevrijding van Groningen, bij Bakkeveen werd gefusilleerd door de Duitsers.

Het stuk is een toneelbewerking van het scenario dat Ger Beukenkamp in 1992 schreef voor een film, met Hans Dagelet in rol van Werkman. Deze film is meermalen internationaal  bekroond. Speciaal voor WAARK heeft Beukenkamp het script bewerkt voor theater. In deze nieuwe productie van WAARK speelt voor het eerst een Nederlandstalig personage: een primeur voor dit Groningse gezelschap!

Ik goa noar Tahiti
Schijnbaar zonder reden wordt Hendrik Werkman drie dagen voor het einde van de Tweede Wereldoorlog in zijn atelier aan de Lage der A ingerekend door twee uit Amsterdam gevluchte SD-ers. Daarmee kijkt Werkman de dood in de ogen. Terwijl ze tergend langzaam omhoog klimmen naar Hendriks werkplaats – een drukker is bij voorbaat verdacht in de oorlog –  probeert Hendrik zich vrij te pleiten, te ontsnappen en uit te vinden waar hij in ‘s hemelsnaam van wordt beschuldigd.

Over Waark
Theatergroep WAARK brengt al bijna vier decennia Groningstalig theater van hoge kwaliteit. Ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1985 zelfstandig, met een sterk professionele inslag en aanpak. WAARK is genoemd naar haar allereerste productie uit 1973: Waark van Simon van Wattum. Daarna heeft WAARK zeer veel verschillende producties op de planken gebracht.

Culturele Zondag
Deze Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk wordt georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen en de Culturele Onderneming. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Eerder waren Frank Westerman, Miranda van Kralingen, Mathijs Deen, Meindert Talma en Els Kloek al te gast in de middeleeuwse kerk.   

Kaarten voor deze voorstelling zijn uitverkocht.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen